SALARIZAREA DIN EDUCAȚIE – La Baia Mare, peste 500 de cadre didactice au protestat în fața Palatului Administrativ

0
810

PROTEST. Luni, 29 mai 2023, peste 500 de cadre didactice din județul Maramureș, membre ale Sindicatului din Învăţământ „Spiru Haret” şi ai Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş, au protestat în faţa Palatului Administrativ (imobil care, printre altele, este sediul Instituției Prefectului şi a Consiliului Judeţean Maramureş), exprimându-și nemulţumirea față de oferta Guvernului privind salarizarea din educaţie.

 

„Este o situaţie greu de suportat, cred că s-a ajuns la limită, iar soluţia financiară propusă de Guvern nu corespunde aşteptărilor. Dorim soluţii concrete privind salarizarea, nu improvizaţii tranzitorii sub forma unor ajutoare etapizate”, a susţinut preşedintele Sindicatului din Învăţământ „Spiru Haret”, filiala Maramureş, Daniel Pop.

 

Acesta a precizat că singura variantă acceptată de lucrătorii din educaţie este un salariu decent, propus de sindicate la nivel naţional: „Trebuie să trăim decent ca orice cetăţean din România, iar pentru a trăi decent avem nevoie de o salarizare în termeni corecţi. Singura variantă pe care noi o vedem viabilă în acest moment este cea propusă de federaţiile sindicale la nivel naţional”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here