SĂ N-AVEM DISCUȚII – Primar Cătălin Cherecheș: Contractul de 18 milioane de lei pentru amenajarea unui mal al Săsarului va fi executat de finul meu, Marcel Zoicaș (Construrom)

3
9825

CONTRACT. Cu obișnuitele panouri, sonorizare și cohorta de aliniați disciplinat în spatele său, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a făcut astăzi public atribuirea contractului de proiectare și execuție a reamenajării unui mal al râului Săsar, proiect în valoare de 18 milioane de lei + TVA (echivalentul a 3,6 milioane de euro + TVA).

 

Proiectul, care va fi cuprins între Bulevardul Decebal și podul de pe strada Culturii, va fi executat de firma finului primarului Cherecheș, Marcel Zoicaș (Construrom SA), fapt subliniat chiar de edil, ca să nu avem discuții. Tot primarul ne-a liniștit că e un om serios, cu lucrări de calitate, care lucrează ieftin, că, uite!, până și-n Seini are un contract mai mare (n-are, are unul de 15 milioane de lei, sumă mai mică decât 18 milioane de lei, dar edilul, doctor în economie, n-are timp de detalii, de aceea i-a și cerut lui Marius Aoșan, director executiv al Direcţiei Utilităţi Publice – și el parte din aliniament -, să calculeze “în euro” cât înseamnă 18 milioane de lei. Iar Aoșan a știut).

 

În acest timp, Zoicaș (constructorul), încurcat – și el parte din aliniament -, nu era decis care nasture de la sacou să și-l încheie, primul sau al doilea (până la urmă a nimerit-o, l-a lăsat închis pe primul). Însă important este să fie decis în privința organizării execuției lucrării. Proiectul prevede realizarea unei zone de promenadă pe parcursul râului și amplasarea unor pavilioane multifuncţionale. Spre stradă, vor fi amenajate zone de vegetaţie medie, se va monta mobilier urban, stâlpi de iluminat și “se vor planta arbori noi acolo unde nu există”.

 

Partea de proiectare va fi efectuată de Art Now Arhitecture SRL, firma care a finalizat/predat deja câteva proiecte, respectiv reabilitarea Pieței Revoluției și a Piaței Gării, sigur, rămase doar desenate pe hârtie, și care mai prestează și proiectele de reabilitare ale Teatrului Municipal și Cinematografului Dacia. Și asta e o firmă serioasă, ne-a spus, liniștitor, primarul.

 

În rest, 16 luni este durata maximă de execuție și, deși băimărenii vor vedea schimbări începând din toamnă, inaugurarea va fi în primăvara anului viitor. Adică după un an. Care an are 12 luni pe calendarele noastre. Peste 16 luni e vară – pe calendarele noastre. Însă, mă gândesc că nașul (Cherecheș) i-a spus finului (Zoicaș) să apese pedala de accelerație a construcțiilor/amenajărilor și șefei de la SPAU, Eleonora Ghețe – și ea parte din aliniament -, să pregătească panglica pentru atunci. Apoi, după doar 5 minute, edilul a spus că lucrarea se finalizează în 14 luni. Mă rog, 12, 14, 16, tot p-acolo.

 

Proiectul de “reabilitare a spaţiilor verzi degradate şi realizarea infrastructurii de agremenent în zona malurile Râului Săsar” este finanțat în cea mai mare parte prin POR 2014-2020 (contractul de finanțare a fost semnat în 21 mai 2020) – valoarea totală a proiectului este de 22,25 milioane de lei (exact: 22.257323,64 lei), din care contribuţia UE este de 18,44 milioane de lei, restul banilor fiind contribuţia din bugetul național (2,8 milioane de lei) și cheltuieli neeligibile (555.833,50 lei).

 

În rest s-a vorbit despre rațe, burți, pescuit și comicării ieftine și deja specifice. Spor la muncă!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Buna domnule primar,va urmaresc prostiile pe care continuati sa le faceti(contract cistigat de varul dumneavoastra),e imposibil sa cistige un var daca s ar face o licitatie ptr.lucrarea respectiva,in spania asta se numeste frauda pe banii publici si se pedepseste,din cite va puteti interesa si d-voastra ca niciunul din familia primarului nu poate participa la licitatie ,oare legile in rominia sint altfel?,eu cred ca sint la fel ca in spania sintem in europa domnule primar,incercati sa nu ne duceti cu vb.deastea,ptr ca din cite vad aveti deja ceva pedeapsa de ispasit tot ptr.fraude,zic si eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here