SĂ CURGĂ BANII – Bugetul Festivalului Castanelor va fi majorat astăzi cu încă 200.000 de lei, ajungând la suma-record de 636.000 de euro

0
1086

BANI PUBLICI. După ce la jumătatea lunii iulie, bugetul sărbătorii municipiului Baia Mare a fost stabilit la suma-record de 2,2 milioane de lei, astăzi, consilierii locali vor aproba majorarea cu încă 200.000 de lei. Propunerea, care pare mai mult o decizie unilaterală a primarului Cătălin Cherecheș, este argumentată de faptul că nu ajung banii pentru… cazarea invitaților și promovarea evenimentului.

 

În afara acestei subvenții publice din bugetul local, Festivalul Castanelor 2017 mai are alocată și suma de 50.000 de lei, din bugetul Consiliului Județean Maramureș. În acest context, suma totală care va fi scoasă din bugetul public pentru Festivalul Castanelor 2017 ajunge la 2,9 milioane de lei (echivalentul a 636.000 euro, cu mult peste o jumătate de milion de euro).

 

Opulența financiară în care va fi îmbăiată sărbătoarea Băii Mari a fost anticipată de 2mnews încă din urmă cu aproximativ patru luni (vezi articolul AICI) Argumentele raționamentului pe baza cărora am emis estimarea au constat din faptul că se împlinesc 25 de ani de la prima ediție (demarată în mandatul de primar al lui Cristian Anghel) și, mai ales, pentru că e prima de după întoarcerea “la butoane” a edilului Cătălin Cherecheș – motiv suficient pentru decizia de a da cep la bugetul public.

 

Titulatura evenimentului a fost schimbată în 2015, de Cătălin Cherecheș, din Sărbătoarea Castanelor în Festivalul Castanelor și va dura și în acest an mai multe zile (manifestările având loc în perioada 21-24 septembrie 2017, pe Bulevardul Unirii și în Piața Libertății (Centrul Vechi) din Baia Mare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here