S-AU CALIFICAT – Minaur Baia Mare este în finala European Cup: a pierdut în Suedia, dar și-a îndeplinit obiectivul de a juca pentru câștigarea trofeului

0
278

EHF EUROPEAN CUP. Sâmbătă, 30 aprilie, în Estrad Alingsås (Suedia), în meci contând ca retur al semifinalei EHF European Cup (a treia competiție valorică intercluburi din Europa) la handbal masculin, Alingsås HK a câștigat, cu 31-28 (10-10), partida cu Minaur Baia Mare, echipa băimăreană calificându-se în finala competiției, acolo unde va întâlni o echipă din Norvegia (cel mai probabil, pe Drammen HK – meciul care decide cealaltă finalistă, între echipele norvegiene Nærbø IL și Drammen HK, se dispută în 1 mai, de la ora 18 – ora Norvegiei). Băimărenii s-au calificat în finală și vor lupta pentru trofeul european, în 21 mai și 28 mai, pentru că în prima manșă a semifinalei Minaur a învins, la Baia Mare, cu 34-28.

 

Meciul retur, arbitrat de cuplul sloven Ozren Backovic și Mirko Palackovic, a fost unul extrem de echilibrat, Minaur având în prima repriză o ușoară desprindere (la 3 goluri, min. 21: 6-9). Și în repriza secundă, prima treime s-a încheiat în echilibru perfect, 15-15 (min. 40), iar la jumătatea acesteia (min. 45) gazdele aveau avantaj minim pe tabela de marcaj (18-17). Apoi, Filen și Bolmgren pentru gazde și Da Silva Mollino (o triplă) pentru oaspeți înscriu pe rând și în min. 48 tabela indică din nou egalitate: 20-20.

 

În ultimele 10 minute ale meciului decisiv se intră cu 22-21 pentru suedezi, dar Vujovic egalează din nou pentru Minaur (min. 51), 22-22, oaspeții par să nu mai aibă soluții în atac, iar antrenorul Mikael Franzen cere time-out încercând să schimbe ceva. La reluarea jocului se repetă regula înscrierii pe rând, Blomgren – Kotrc, Pedersen – Cip, Blomgren – Da Silva Mollino, Pedersen – Vujovic și tabela indică 26-26 cu 5 minute înaintea finalului.

 

Suedezii apelează la șansa disperatului, încercând să reducă timpul atacurilor, iar Sandberg, infiltrat pe culoar, central, îi readuce în avantaj (27-26, min. 56). Da Silva Mollino trage de la șold, de la 9 metri, pe lângă, iar Filen marchează și este 28-26 cu 3 minute înaintea finalului. Căbuț – Sandberg marcatori și este 29-27 în min. 59. Filen și Sandberg duc scorul la 31-27, dar înscrie Sabou și e 31-28 cu 1 minut înaintea finalului. Mare lucru nu se poate schimba în privința calificării. Minaur merge în finală, meritat.

 

Pentru Minaur au înscris: Căbuț (8 goluri), Da Silva Mollino (6 goluri), Vujovic (5 goluri), Kotrc și Vujic (câte 3 goluri), Cip, Sabou și Pop (câte 1 gol) – de remarcat și prestația portarului Terekhov (9 parade salvatoare, procentaj de 28,13% șuturi apărate). De la suedezi s-au remarcat Blomgren (9 goluri), Sandberg și Pedersen (câte 5 goluri) și portarul Frisk (15 parade salvatoare, procentaj de 37,5% de șuturi apărate). De subliniat decizia gazdelor de a oferi intrarea gratuită copiilor și tinerilor până la vârsta de 18 ani (și așa se promovează dragostea pentru handbal) – au fost 919 spectatori, au anunțat oficialii clubului suedez.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here