S-A SEMNAT CONTRACTUL – Noul cartier Pintea Viteazul din Baia Mare va costa 23 de milioane de lei: municipalitatea contribuie cu 12 milioane de lei

0
6741

CARTIERUL PINTEA VITEAZUL. Pe ultima sută de metri a vechii conduceri a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au fost semnate aproape 60 de noi contracte de finanțare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, printre care și cel al realizării infrastructurii pentru locuire în noul cartier Pintea Viteazul din Baia Mare, a cărui amplasare este cuprinsă între strada Brâncoveanu și bulevardul Unirii, pe un teren de aproximativ 10 hectare.

 

Valoarea totală a proiectului este de aproape 22,9 milioane de lei (exact: 22.861.403,68 lei), din care municipalitatea va plăti din pușculița orașului (bugetul local) 12 milioane de lei, adică mai mult de jumătate (exact: cheltuieli neeligibile de 11.721.791,75 lei + contribuția proprie de 2% de 222.792,24 lei).

 

 

Proiectul prevede prelungirea străzii Gării pentru a se intersecta cu bulevardul Unirii și construirea a 3 blocuri care ar trebui să aibă caracter social (având un preț ceva mai redus decât cel de pe piața imobliară actuală – sunt destinate, cel puțin pe hârtie, tinerilor și specialiștilor), zonă de agrement și grădiniță. Perioada de implementare a proiectului a fost anunțată, la momentul depunerii, sfârșitul anului 2023.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here