RUȘINOS – Minaur Baia Mare a pierdut și cu nou-promovata CSM Târgu Jiu, ajungând la 5 înfrângeri consecutive și căzând pe locul 11

0
430

LIGA NAȚIONALĂ  – HANDBAL FEMININ. Joi, 22 decembrie 2022, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale de handbal feminin, nou-promovata CSM Târgu Jiu a câștigat, cu 24-21 (13-12), partida cu Minaur Baia Mare.

 

Deși înaintea etapei gazdele erau clasate pe locul 8, iar băimărencele pe locul 9 (cu același număr de puncte, 9, diferențiate de golaveraj), oaspetele au pornit din postura de favorite, prin prisma valorii lotului și tradiției, însă gazdele aveau un ascendent moral, venind după o victorie în deplasare, la Craiova, cu 21-26, iar Minaur după o înfrângere umilitoare pe teren propriu, 24-38 cu campioana en titre Rapid București. De altfel, Minaur puncta 4 înfrângeri consecutive (cu Mioveni, CSM București, Buzău și Rapid), ultima victorie în campionat fiind obținută în 21 septembrie, 27-25, la Baia Mare, cu Dunărea Galați.

 

A fost un alt meci în care calculul hârtiei nu s-a potrivit cu realitatea de pe teren, băimărencele înregistrând cel de-al cincilea eșec consecutiv, pe terenul unei nou-promovate în Liga Națională, și căzând pe locul 11 (din 14 echipe), cu doar 9 puncte acumulate în 10 meciuri (3 victorii și 7 înfrângeri).

 

Cu 10 minute sub semnul echilibrului (5-5), meciul a dat, pentru scurtă perioadă, senzația că se îndreaptă spre deznodământul firesc, Minaur profitând de eliminările temporare ale lui Chiricuță și Pal și luând în următoarele 10 minute un avantaj de 4 goluri (min. 20, 5-9). A fost doar un foc de paie, pentru că până în min. 29 gazdele au egalat (12-12) și au terminat prima repriză în avantaj minim: 13-12. În ultimele 3 minute și jumătate ale primei reprize, băimărencele nu au marcat niciun gol.

 

În repriza a doua nu se schimbă nimic și Minaur are din nou o serie neagră de 3 minute în care nu înscrie, iar gazdele ajung la 16-13 (min. 35), diferența de 3 goluri fiind păstrată până la jumătatea reprizei (19-16, min 45). Trendul rămâne similar până la final, Minaur reușind doar să reducă pentru puține momente diferența la două goluri, însă meciul se încheie cu 24-21, un rezultat rușinos pentru băimărence.

 

În acest an, Minaur mai dispută un singur meci în Liga Națională, în 29 decembrie, la Baia Mare, cu Măgura Cisnădie, partida contând pentru etapa a 11-a.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here