RUȘINOS – Cum și-a bătut joc Tarom de maramureșeni: două curse pe săptămână, pentru… parlamentari

2
1815

PROGRAM TAROM. Tarom, care inițial a informat, instituționalizat, serviciile speciale privind seara de 2 septembrie 2018 ca dată a redeschiderii zborurilor București – Baia Mare – București – și așa a și fost făcută programarea serviciului antiterorist al SRI (conform legii, Brigada Antiteroristă a SRI asigură securitatea zborurilor operatorilor aerieni înmatriculaţi în România și controlul de securitate pe aeroporturile aviaţiei civile din țară) -, astăzi, compania a anunțat pe Facebook (!) că data redeschiderii curselor este 6 septembrie 2018 și că prețul unui bilet începe de la 117 euro pentru o călătorie dus-întors, tarif care include bagaj de mână, bagaj de cală, catering la bord și check-in.

 

Ce nu spune Tarom

 

… compania aviatică nu spune că aceste zboruri se redeschid parțial. Adică, nici vorbă de revenire la programul din momentul întreruperii zborurilor (20 noiembrie 2015). Atunci, Tarom avea cinci curse regulate pe săptămână. Acum va avea… două, introduse mai degrabă la presiunea parlamentarilor maramureșeni.

 

În acest moment, pe site-ul oficial al Tarom se pot cumpăra bilete pe două curse săptămânale: cu decolare din București joi și duminică, de la ora 21.40 (cu aterizare în Baia Mare la ora 23) și cu decolare din Baia Mare vineri și luni dimineața, de la ora 5.40 (și aterizare în București la ora 7).

 

Programul zborurilor Tarom pe ruta București – Baia Mare – București este pliat perfect pe programul paralamentarilor, aceștia se întorc, de regulă, în Baia Mare după sesiunea de joi și pleacă spre București, de regulă, luni dimineața.

 

Aeroportul Internațional Baia Mare s-a închis pentru toate categoriile de aeronave în 22 decembrie 2015, intrând în lucrări de reabilitare și extindere a pistei de aterizare-decolare. Din 21 iunie 2018 au fost obținute toate autorizațiile care atestă că aeroportul este operațional. Compania Tarom a tergiversat timp de două luni emiterea deciziei de  redeschidere a zborurilor regulate pe ruta București – Baia Mare – București.

 

În acest moment, Tarom efectuează curse regulate interne pe următoarele aeroporturi: București, Cluj-Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Suceava, Iași, Sibiu, Constanța. Iar din 6 septembrie 2018, se mai adaugă și ruta spre/din Baia Mare (de pe/pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” – Otopeni).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

 1. Aeroportul International Maramures este unul din cele doua mari proiecte ratate de vremelnicul G.V.Zetea din Viile Apei.
  Era evident ca fara nici o pregatire superioara la timp si intocmai Gabriel Zetea denumit de colectivul de oameni ai muncii din CJ Maramures ,,Chiriasul,, participa fara vointa lui la o campanie de dezinformare mai ales in spetza ,,Aeroportul,,.
  Oare de cate ori comunicatorii lui Valer au anuntat deschiderea aeroportului Baia Mare chiar daca concubina intamplator lucreaza ..la ROMATSA? Pour les conneseurs !
  Destinul aeroportului s-a jucat la pacanele intre FOSTUL secretar de stat Dragos Titea si Valer Zetea, cand acesta din urma l-a pacalit pe primul sa-si dea demisia din functia de secretar de stat fiindca asa a zis Dragnea la un moment dat ca toti secretarii de stat sa demisioneze ca sunt ,,prea multi,,.Dintre toti secretarii de stat a demisionat doar Titea restul sunt si acum in functii precum ,,Tricoaie,,.Titea stia ca aeroportul nu e gata si nu e pregatit de inceperea activitatilor care presupun si zboruri si ,,rezolva la Romatsa o hartie de autorizare a Aeroportului tocmai ca sa-i demonstreze lui Zetea ca nu poate porni zborurile.Si nu a putut.Pe site-ul oficial al Aeroportului ..doar in 13 septembrie este planificata ultima zi de examinare a personalului nou angajat la securitatea Aeroportului.Tot pe acest site se cer oferte(acum) pentru un studiu de fezabilitate referitor la garduri de siguranta ,iluminari de parcari ,noua aerogara etc .deci cuvantul international e departe de realitate.
  Tarom a anuntat pe facebook(!) ca zboara din 6 septembrie!Fara personal de securitate complet?? Sa fim seriosi ,pana si cursele fac parte din fake news.Parlamentarii care vin joi de la Bucuresti cred ca sunt din alt judet mai responsabil cei din MM vin marti sau miercuri. Avionul care vine joi ce incarca la retur ,,palinca,?,. Cine pleaca joi din Baia Mare la Bucuresti si poate plati biletul ,ca sa vada ca vineri n-ai cu cine discuta in capitala.Totul se confirma, seful aeroportului e de fapt avocatul de succes presedintele CA , Marin Bragaru,liker-ul lui Aurel Iancu care asteapta sa vada daca Oana lui Zetea e mai puternica decat Oana lui Titea.De la Sighet….din Delta Dunarii.
  Radem si glumim dar in decembrie judetul nostru turistic implineste 3 ani decand NU are aeroport.

 2. In afara de parlamentari mai exista in tara o tesatura de interese. La nivel de prefecturi si consilii judetene doar sotii si copii de politai si securisti si tot soiul de beneficiari ai statului paralel – cel real. NU INTERESEAZA PE NIMENI NIMIC. RESTUL E JALE IN DERIVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here