RUGBY – Patru băimăreni titulari în echipa României pentru meciul de astăzi cu Chile

0
524

MECI. Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 23.30 (ora României), pe Stadionul Elias Figueroa din Valparaiso (Chile), naționala de rugby a României întâlnește Chile într-un meci amical care face parte din turneul în America de Sud. Stafful naționalei României (condus de antrenorul interimar Marius Tincu) a anunțat echipa cu care va începe meciul, printre cei 15 titulari fiind patru componenți ai campioanei naționale, CSM Știința Baia Mare.

 

Cei patru băimăreni care vor începe din primul minut meciul cu naționala Chile sunt pilierul Constantin Pristăviţă (nr. 1), linia a treia Cristi Chirică (nr.8), aripa Mihai Lamboiu (nr. 14) și fundașul Dorin Manole (nr. 15). Lamboiu debutează astfel în naționala României. De asemenea, pe banca de rezerve figurează cel de-al cincilea component al echipei băimărene selecționat în lotul național pentru turneul din America de Sud, talonerul Ovidiu Cojocaru.

 

Chile este un adversar nou pentru România, fiind o echipă care doar de 2 ani participă în Turneul celor 6 Naţiuni din America de Sud și se află pe locul 29 în ierarhia mondială (România este pe locul 18). Obiectivul naționalei României, care a deplasat în turneul din America de Sud un lot format dintr-un mix de jucători cu experienţă şi jucători tineri, este de a câștiga ambele meciuri (cu Chile și Brazilia – meciul cu Brazilia, locul 24 în topul mondial, are loc în 16 iunie).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here