RUGBY – Opt jucători de la campioana CSM Știința Baia Mare, convocați la națională pentru competiția de calificare la Cupa Mondială 2023

0
367

CONVOCARE LA NAȚIONALĂ. Selecționerul naţionalei de rugby a României, englezul Andrew Robinson, a anunțat reluarea, din 15 ianuarie 2022, pregătirii pentru Rugby Europe Championship, competiţie care contează pentru calificarea la Cupa Mondială din Franţa din 2023. România se află pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship, ediţia 2021, loc care asigură calificarea directă la Cupa Mondială (primele două echipe în clasamentul cumulat Rugby Europe Championship 2021-2022 obţin calificarea directă la Cupa Mondială din Franţa, iar echipa de pe locul 3 intră în recalificări).

 

Cantonamentul de pregătire are loc la Bucureşti, în vederea primului meci din acest an, cel cu Rusia, programat pe 5 februarie, de la ora 14.30, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. Pentru prima parte a cantonamentului au fost convocați 32 de sportivi din campionatul intern, din Italia şi din Portugalia, în cea de-a doua parte a pregătirii urmând să li se alăture și cei care activează în campionatul Franţei.

 

În lotul României au fost convocați și 8 jucători de la campioana națională, CSM Știința Baia Mare: Ovidiu Cojocaru (taloner), Florian Roşu și Ştefan Iancu (Linia a II-a), Alexandru Alexe (Linia a III-a), Alexandru Ţiglă (mijlocaş la grămadă – în foto), Paul Popoaia (fundaș), Alexandru Bucur și Jason Tomane (centri).

 

Iată programul meciurilor naționalei României în Rugby Europe Championship 2022:

5 februarie: România – Rusia, ora 14:30, Bucureşti, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf

12 februarie: România – Portugalia, ora 17:30, Bucureşti, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf

27 februarie: Spania – România, ora 13:45, Madrid, Estadio Central UCM

12 martie: România – Georgia, ora 17:30, Bucureşti, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf

9 martie: Ţările de Jos – România, ora 14:15, Amsterdam, National Rugby Center.

 

* Foto generică: @Răzvan Păsărică/SportPictures

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here