RUGBY JUNIORI – CSȘ 2 Baia Mare a câștigat medaliile de argint la Campionatul Național sub 17 ani: înfrângere categorică în finala cu echipa din Pantelimon

0
277

FINALA CAMPIONATULUI – RUGBY U17. Duminică, 21 mai 2023, pe Arena Națională de Rugby Arcul de Triumf din București, în meci contând pentru finala Diviziei Naționale U17 la rugby, CSȘ 2 Baia Mare a pierdut, cu 15-43 (5-24), partida cu CTDC ACSOV Pantelimon (o selecționată a Colegiului Tehnic Dinicu Golescu din București și clubul ACSO Viitorul Pantelimon). Finala pentru titlul de campioană a juniorilor a fost condusă la centru de arbitrul Șerban Cristian.

 

La această categorie de vârstă partidele se dispută cu reprize reduse la 35 de minute fiecare. După 10 minute echilibrate, bucureștenii au marcat primele puncte, după transformarea unei lovituri de pedeapsă de la circa 10 metri de buturi, central (aproape imposibil de ratat): 3-0.

 

Spre deosebire de selecționata București – Pantelimon, într-o situație asemănătoare băimărenii au preferat o margine la 5 metri de buturi, forțând eseul cu molul de margine (au și intrat atunci în terenul de țintă, dar nu au culcat balonul, fiind blocați, însă au insitat cu aceeași schemă și a doua oară molul de margine a împins 5 metri apărarea adversarilor și au reușit eseul prin flankerul Mic: 3-5 (transformarea a fost ratată – poziție dificilă, 24 de metri lateral stânga). Apoi, însă, bucureștenii au dominat meciul, aruncându-se în atac (au și culcat balonul în terenul băimărenilor chiar la faza imediat următoare, dar eseul a fost anulat pentru offside) și preluând conducerea după doar 5 minute, printr-un eseu transformat din poziție dificilă: 10-5, scor păstrat până la jumătatea primei reprize.

 

Apoi, un nou eseu la centru, după o cursă spectaculoasă, din extrema liniei de 22 până în centrul buturilor, a lui Niculae (tehnic junior), tot acesta și transformând: 17-5 pentru Pantelimon. La scurt timp, un nou eseu, al treilea al celor de la Pantelimon, marcat de centrul Băban și transformat de Niculae: 24-5, scor cu care ia sfârșit prima repriză.

 

În repriza  a doua, băimărenii au încercat să revină în joc, dar cei care marchează un nou eseu, dintr-o nouă acțiune personală (a lui Stroe), care a fost transformat, sunt tot cei din Pantelimon: 31-5. Băimărenii au atacat bine, plimbând balonul dintr-o extremă în cealaltă, însă la 10 metri de buturi s-au oprit, nereușind să pentreze o defensivă bine organizată a echipei din Pantelimon.

 

Totuși, băimărenii reușesc una dintre acțiunile spectaculoase a meciului, reușind de la o margine la 20 de metri să ducă balonul până în terenul de țintă al adversarilor, prin procedeul dus aproape spre perfecțiune la Baia Mare, molul de margine: 31-10 (eseul a fost marcat de Albert, transformarea a fost ratată). Scorul a revenit în min. 60 la diferența inițială (26 de puncte), după cel de-al patrulea eseu al celor din Pantelimon (transformarea a fost ratată): 36-10.

 

Băimărenii replică și ei printr-un eseu la colț: 36-15 (transformarea a fost ratată). Dar sunt repede contracarați printr-un eseu la centru, în min. 70, în urma unui atac colectiv foarte bun, pornit de la mijlocul terenului: 43-15 (eseul a fost transformat).

 

În finala mică, CSM București – CSȘ Tecuci: 53-7. Clasamentul final al rugbyiștilor sub 17 ani este următorul:

  1. CTDG ACSO Pantelimon
  2. CSȘ 2 Baia Mare
  3. CSM București
  4. CSȘ Tecuci.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here