RUGBY – Doi jucători ai campioanei Știința Baia Mare, titulari în meciul Georgia – România

0
416
Alexandru Bucur, Ovidiu Cojocaru

RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP 2021. Jucătorii echipei campioană națională, CSM Ştiinţa Baia Mare, talonerul Ovidiu Cojocaru (24 de ani, cel care a marcat eseul victoriei în meciul cu Portugalia) și centrul Alexandru Bucur (26 de ani) vor fi titulari în naționala României în meciul de duminică, pe care echipa noastră îl joacă la Tibilisi, cu Georgia. Partida contează pentru etapa a patra a Rugby Europe Championship (REC) 2021 (competiție care contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa – primele două echipe se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa baraj).

 

De asemenea, selecţionerul primei reprezentative de rugby a României, englezul Andrew Robinson, care în primele partide din REC 2021 nu a introdus în primul 15 niciun jucător de la echipa campioană națională, a anunțat pe banca de rezerve încă doi jucători de la CSM Ştiinţa Baia Mare: Constantin Pristăviţa și fundașul Paul Popoaia (20 de ani). În lotul României au mai fost convocați încă doi jucători ai echipei băimărene, linia a treia Florian Roșu (27 de ani) și mijlocașul la grămadă Alexandru Țiglă (28 de ani).

 

În primele 3 partide disputate în REC 2021, România a câștigat două meciuri (în deplasare cu Portugalia, 28-27, și acasă cu Spania, 22-16) și a pierdut unul (în deplasare cu Rusia, 13-18). Georgia a câştigat toate cele 3 meciuri jucate (în deplasare cu Portugalia, 29-16, în deplasare cu Spania, 25-19, în deplasare cu Rusia, 23-6).

 

Față de precedenta partidă a naționalei, pentru meciul cu Georgia, Robinson a făcut 5 modificări în echipa cu care începe meciul. Meciul cu Georgia este programat duminică, 28 martie, de la ora 14.00. Cele două echipe s-au întâlnit până acum de în 24 de partide, din care Georgia a câștigat 14, România 9 și un meci s-a încheiat la egalitate.

 

Iată echipa cu care România începe meciul: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Alexandru Ţăruş (Zebre Rugby), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moţoc (RC Massy), 6. Cristian Chirica (Sporting Club Appameen) 7. Cristian Boboc (ACS Tomitanii), 8. Andre Gorcioaia (Bourgoin – căpitan), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 12. Tudor Boldor (CSA Steaua), 13. Alexandru Bucur (CSM Ştiinţa Baia Mare), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timişoara).

 

Rezerve: 16. Eugen Căpăţînă (SCM Timişoara), 17. Constantin Pristăviţa (CSM Ştiinţa Baia Mare), 18. Costel Burţilă (Hyeres-Carqueiranne-La Crau),  19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Johan van Heerden (CS Dinamo), 21. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 22. Florin Vlaicu (CSA Steaua) 23. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare).

 

După meciul cu Georgia, la începutul lunii iulie, România joacă pe teren propriu cu Belgia/Olanda.

 

* Foto: @ CSM Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here