RUGBY – Consiliul Local a aprobat alocarea unei sume de 1,8 milioane de lei pentru echipa de rugby CSM Știința Baia Mare

0
205
CSM Știința Baia Mare

MAI BINE MAI TÂRZIU… În ședința extraordinară desfășurată astăzi la sediul Primăriei Municipiului Baia Mare, consilierii locali au aprobat – într-un final – „proiectul de hotărâre privind încheierea contractului de susținere financiară între Municipiul Baia Mare și Clubul Sportiv Municipal (CSM) Baia Mare, în speță echipa de rugby – CSM Știința, în vederea promovării și dezvoltării activității sportive de performanță în municipiu”.

 

Suma avută în vedere inițial era ceva mai mare (2 milioane de lei), din care s-au aprobat, prin proiectul mai sus menționat, doar 1,8 milioane, dar, ținând cont că președintele clubului – Călin Matei – avertizase în ședința ordinară precedentă, din 27 martie, că nealocarea banilor în timp util va aduce cu sine imposibilitatea participării echipei în cupele europene, tot este bine că membrii Coaliției pentru Baia Mare (cei care inițial își manifestaseră reticența vizavi de continuarea parteneriatului cu CSM) au revenit la sentimente mai bune și au renunțat – de dragul sportului băimărean – la ședințele de „pissing contest” politico-administrativ care inițiaseră, de fapt, problema.

 

E de notorietate faptul că – deși nu ar trebui – avem un soi de dispută pentru „marcarea teritoriului” în sportul maramureșean, la nivel de instituții publice locale, care încearcă fiecare să tragă spuza pe câte doar una dintre cele două „turte” pe care le consideră „ale lor”.

 

În speță, pe de o parte avem rugby-ul (prin echipa CSM Știința Baia Mare, condusă de PSD-istul Călin Matei) care e considerat de unii ca fiind „sport al Consiliului Județean” (prin președintele său și al PSD Maramureș, Gabriel Zetea, într-adevăr un înfocat susținător al rugby-ului băimărean) și – de cealaltă parte, handbalul (prin clubul recent înființat CS Minaur), sprijinit de mai multă vreme de municipalitate și ardent susținut de primarul ales Cătălin Cherecheș – șeful Coaliției pentru Baia Mare. Inutil de remarcat că o astfel de dispută e dăunătoare atât municipiului, cât și județului, implicit și sportului maramureșean – și că ea ar trebui să înceteze. Dar e foarte greu când ai de-a face cu două personalități atât de „maleabile” precum cele de mai sus.

 

Desigur că atât rugby-ul, cât și voleiul și handbalul – toate trei sporturi foarte iubite în Maramureș și care au contribuit din plin la construirea imaginii de învingători ai locuitorilor din această zonă a țării – merită sprijinite pe cât de mult se poate, conform legii și fără părtinire, de ambele instituții publice, atât de Consiliul Județean, cât și de cel Local.

 

2mnews

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here