RISC – În Maramureş sunt cele mai puţine locuinţe asigurate în caz de catastrofă naturală

0
85
Inundații catastrofale pe Valea Vaserului

ASIGURĂRI. Procentual, în judeţul Maramureş sunt asigurate cele mai puţine locuinţe pentru cele trei riscuri de catastrofe naturale: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren. Doar 3% dintre casele şi apartamentele din judeţ au poliţe active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) împotriva catastrofelor naturale, deşi la nivel naţional acest tip de poliţe sunt în creştere cu 6,13% faţă de ianuarie 2016.

 

Poliţele PAD vizează locuinţe de tip A (cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) – costul fiind de 20 de euro, iar suma maximă asigurată fiind de 20.000 de euro – şi locuinţe de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic) – costul fiind de 10 de euro, iar suma maximă asigurată fiind de 10.000 de euro. Cele mai multe asigurări de locuinţe sunt în Transilvania şi Bucureşti (aproximativ 20% în fiecare zonă nominalizată).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ