RISC – În Maramureş sunt cele mai puţine locuinţe asigurate în caz de catastrofă naturală

0
297
Inundații catastrofale pe Valea Vaserului

ASIGURĂRI. Procentual, în judeţul Maramureş sunt asigurate cele mai puţine locuinţe pentru cele trei riscuri de catastrofe naturale: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren. Doar 3% dintre casele şi apartamentele din judeţ au poliţe active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) împotriva catastrofelor naturale, deşi la nivel naţional acest tip de poliţe sunt în creştere cu 6,13% faţă de ianuarie 2016.

 

Poliţele PAD vizează locuinţe de tip A (cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) – costul fiind de 20 de euro, iar suma maximă asigurată fiind de 20.000 de euro – şi locuinţe de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic) – costul fiind de 10 de euro, iar suma maximă asigurată fiind de 10.000 de euro. Cele mai multe asigurări de locuinţe sunt în Transilvania şi Bucureşti (aproximativ 20% în fiecare zonă nominalizată).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here