RISC – Direcţia de Sănătate Publică face apel la maramureşeni să-şi vaccineze copiii contra rujeolei

0
112

VACCINARE. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş continuă campania de vaccinare antirujeolică la copiii în vârstă de până la 9 ani, întrucât în România continuă să evolueze epidemia de rujeolă (pojar) cu 16 decese înregistrate până în prezent. DSP Maramureş recomandă părinților/membrilor de familie ai copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani prezentarea de urgență la cabinetele medicilor de familie în vederea vaccinării contra rujeolei.

 

„Riscul reapariției bolii se menține foarte ridicat în condițiile în care până în prezent s-a vaccinat un număr foarte mic de copii și acoperirea vaccinală variază între 18% la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani și 72% la copiii cu vârsta cuprinsă între 9-11 luni față de un procent necesar protecției populației de 95%”, a comunicat DSP Maramureş.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ