RISC – Direcţia de Sănătate Publică face apel la maramureşeni să-şi vaccineze copiii contra rujeolei

0
185

VACCINARE. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş continuă campania de vaccinare antirujeolică la copiii în vârstă de până la 9 ani, întrucât în România continuă să evolueze epidemia de rujeolă (pojar) cu 16 decese înregistrate până în prezent. DSP Maramureş recomandă părinților/membrilor de familie ai copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani prezentarea de urgență la cabinetele medicilor de familie în vederea vaccinării contra rujeolei.

 

„Riscul reapariției bolii se menține foarte ridicat în condițiile în care până în prezent s-a vaccinat un număr foarte mic de copii și acoperirea vaccinală variază între 18% la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani și 72% la copiii cu vârsta cuprinsă între 9-11 luni față de un procent necesar protecției populației de 95%”, a comunicat DSP Maramureş.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here