REZULTATUL ALEGERILOR – Pintér Zsolt, primul președinte din istoria nou-creatului UDMR Maramureș

0
536
Pintér Zsolt

ALEGERI UDMR. Vineri, 8 iulie 2021, la Congresul Județean UDMR din județul Maramureș, cele două filiale teritoriale din județ (UDMR Baia Mare și UDMR Maramureșul istoric) au fuzionat și, pentru prima dată în istoria politică post-decembristă, pseudo-partidul UDMR (această formațiune este, în realitate, o asociație a minorității maghiare, un ONG cu o platformă culturală, dar care face și politică, refuzând să se înregistreze ca partid politic pe considerent că i se permite, ilegal, printr-un cumul de infracțiuni în formă continuată, să candideze la alegerile politice și să ocupe în baza acestora funcții alese de electori în administrațiile publice) are o unică filială în județ: UDMR Maramureș.

 

 

Pintér Zsolt are 46 de ani, este grafician și antreprenor local (administrează firma Pintér Visual SRL), fondator și director timp de 15 ani al Főtér Fesztivál – Zilele Maghiare Băimărene. A studiat Design la Universitatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca și Științe Politice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Din 2020, este consilier UDMR în Consiliul Local Baia Mare.

În urma fuziunii celor două organizații teritoriale din județ, respectiv UDMR Baia Mare și UDMR Maramureșul istoric, s-a creat UDMR Maramureș, noua filială județeană unificată alegându-și și primul președinte din istorie. Identitatea acestuia (previzibilă) este Pintér Zsolt Istvan, cel care în urmă cu mai puțin de două luni era ales, cu un rezultat covârșitor (385 de voturi din 415 exprimate), noul președinte al UDMR Baia Mare.

 

 

În Congresul de Alegeri al noului UDMR Maramureș, desfășurat sub oblăduirea observatorilor UDMR desemnați de conducerea națională (europarlamentarul Winkler Iuliu din filiala Hunedoara și una dintre vicepreședinții UDMR, Horváth Anna, din filiala Cluj), Pintér a recitat poezia de la centru, cu necesitatea unificării celor două filiale pentru maximizarea rezultatelor electorale în județ, și a spus că prin această unificare este convins că va crește încrederea etnicilor maghiari din Maramureș în UDMR, prin faptul că aceștia vor înțelege că UDMR lucrează pentru ei și le reprezintă interesele.

 

* Foto: @UDMR Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here