REZULTATE ÎN SEMIFINALE – Nebunia continuă în fotbalul mic din Maramureș: județul va fi reprezentat în Cupa României de o echipă de Liga a 5-a

0
521

FOTBAL. Cupa României își respectă statutul de “competiție cu învingători surpriză” și în județul Maramureș, acolo unde două echipe din Liga a 5-a, ACSF Lăpuș (echipa din comuna mai cunoscută sub denumirea Lăpușul Românesc) și AS Mireșu Mare, au reușit calificarea în finala etape județene (care desemnează reprezentanta județului în competiția națională), după ce au depășit în semifinalele disputate miercuri, 7 iulie 2021, echipe din liga superioară, CS FC Suciu de Sus și CS Bradul Vișeu de Sus (ambele din Liga a 4-a).

 

Pe terenul din Lăpușul Românesc, cele două echipe au avut nevoie de prelungiri pentru stabilirea echipei calificate în finala etapei județene, care se va disputa în 14 iulie, conform anunțului făcut de președintele AJF Maramureș, Zoltan Szekely.

 

După ce echipa de Liga a 4-a, CS FC Suciu de Sus a deschis scorul chiar în debutul partidei (min. 4, prin Ioan Cosma, care avea să semneze un hat trick în această partidă), lăpușenii au marcat de patru ori consecutiv în prima repriză (prin Bogdan Ilea, de două ori, în minutele 5 și 45, Adrian Ilea – min. 12 și Ovidiu Tulici – min. 40), intrând la vestiare cu un aparent liniștitor 4-1.

 

Oaspeții au revenit în a doua repriză cu 3 goluri (Cosma – min. 50 și 68) și Claudiu Rostaș (min. 77), egalând situația pe tabela de marcaj și trimițând partida în prelungiri. Nu s-a ajuns la loteria departajării prin lovituri de la 11 m, pentru că Adrian Ilea a dus-o pe Lăpușul Românesc în finala etapei județene, prin golul înscris la jumătatea celei de-a doua reprize de prelungiri (min. 113). ACSF Lăpuș – FC Suciu de Sus: 5-4 d.p. (4-1, 4-4).

 

Și la Mireșu Mare, pe terenul echipei de Liga a 5-a din localitate, AS, gazdele au obținut o victorie în fața adversarilor din Liga a 4-a, CS Bradu Vișeu de Sus. Golurile meciului, finalizat cu 2-0 (2-0), fiind înscrise în prima repriză, de Răzvan Stenicica și Marius Butean, care și-au dus echipa în finala etapei județene, acolo unde o vor întâlni pe colega de ligă, din Lăpușul Românesc. AS Mireșu Mare – CS Bradu Vișeu de Sus: 2-0 (2-0).

 

Cele două finaliste ale etapei județene a Cupei României sunt clasate în acest moment pe locurile 1 și 3 în Liga a 5-a – ediția 2020-2021 – ACSF Lăpuș este lidera ligii, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri disputate (golaveraj 30-8), iar AS Mireșu Mare ocupă locul 3, cu 3 victorii, un egal și o înfrângere (golaveraj 13-11). Cele două echipe se vor întâlni în campionat în 18 iulie 2021, la Mireșu Mare, în meciul din etapa a 7-a, însă cu 4 zile înainte de confruntarea din campionat se vor întâlni în finala etapei județene a Cupei României, câștigătoarea urmând să se califice în prima etapă națională a competiției, acolo unde intră în joc și o parte dintre echipele de Liga a 3-a.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here