REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2022 – 5 medii de 10 în Maramureș, după contestații: elevii sunt din Baia Mare și Târgu Lăpuș

0
514

BAC 2022 – MARAMUREȘ. După contestații, numărul elevilor care au finalizat examenul de Bacalaureat cu media maximă, 10, a crescut de la 3 la 5. Patru dintre aceștia sunt de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare, profil Matematică-Informatică, iar unul (Miruna Manu) de la Liceul Teoretic Petru Rareș din Târgu Lăpuș. În urma contestațiilor, pentru doi elevi care au finalizat exemenul cu media 10 (ambii ai Colegiului Național Gheorghe Șincai) au fost majorate notele cu care au fost punctați inițial – într-un caz la Matmatică, de la 9,85 la 10, iar în alt caz la Chimie organică de la 9,90 la 10.

 

La nivel național s-au înregistrat 49.115 contestaţii. Dintre acestea, 86,27% s-au modificat cu maximum 1 punct, iar 8,13% s-au modificat cu mai mult de 1 punct. De asemenea, au şi 120 de lucrări a căror punctaj a fost modificat cu mai mult de două puncte diferenţă, cele mai multe (22) în județul Maramureș. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că în cazul celor 120 de lucrări la care diferența dintre punctajul inițial și cel de după contestații a fost mai mare de două puncte, se va analiza punctual care au fost cauzele care au determinat aceste diferenţe mari.

 

În Maramureș, rata de promovare la Bac 2022 înaintea contestațiilor a fost de 77,2% (rata de promovare la nivel național este de 75,2%).

 

* Foto generică: @Fred Dufour – AFP Photo

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here