REZULTATE ALEGERI – Lucian Morar (PMP) – 65% şi Alin Bîrda (PNL) – 33% sunt noii primari ai oraşelor Ulmeni şi Baia Sprie: bonus, o consideraţie

0
2155
Alin Bîrda (PNL) și Lucian Morar (PMP) - câștigătorii alegerilor din Baia Sprie, respectiv Ulmeni

FINAL ELECTORAL. Alegerile electorale parţiale pentru funcţiile de primar în oraşele maramureşene Baia Sprie şi Ulmeni s-au încheiat, ca şi numărătoarea voturilor. Fapte: 43,01% prezenţa la vot cumulată (procentaj mare în Ulmeni, procentaj mic în Baia Sprie), noii primari sunt Lucian Morar (Ulmeni – 65%) şi Alin Bîrda (Baia Sprie – 33%).

 

Încă de dimineaţă, de la deschiderea secţiilor de votare, am anticipat corect, ca şi mulţi alţii (probabil), rezultatele (şi chiar procentele în cazul lui Bîrda, în cazul lui Morar eroarea fiind de 5%, pentru că era greu de estimat că pesediştii sunt capabili să facă o campanie atât de dezastruoasă). Urmează o sinteză a „ostilităţilor” electorale şi câteva consideraţii.

 

Sinteză

 

În Baia Sprie, din cei 13.860 de alegători cu drept de vot, sub 4.000 de cetăţeni s-au prezentat la urne (3.913) – adică doar 28%. Câştigător: Alin Bîrda (PNL – 33%). Pe „podium”, doar pentru statistică, altfel în această competiţie se premiază doar învingătorul, au fost, în ordine: Dorin Sabo (independent – 22%) şi Ioan Corodan (independent – 12%).

 

În Ulmeni, din cei 5.737 de alegători cu drept de vot, s-a prezentat la urne 3.939 – adică 69%. Câştigător: Lucian Morar (PMP – 65%). Unica sa contracandidată, Cornelia Luca (PSD) a câştigat în 3 din cele 8 secţii (Ulmeni, Tohat şi Vicea), însă diferenţa majoră a fost făcută de secţia din satul natal al lui Morar, Chelinţa, unde din 884 votanţi, Morar a adunat 780 de voturi, iar Luca doar 104.

 

Consideraţie

 

Victoriile au fost previzibile, au câştigat favoriţii iniţiali, nicio supriză. Ce e de constatat? Înfrângerea PSD Maramureş în ambele dispute electorale cu scoruri ruşinoase, implicit inabilitatea comandanţilor „armatei roşii” de a nominaliza candidaţi cu şanse şi de a pune la punct strategii câştigătoare. Au înfrânt.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here