REZULTAT SONDAJ DE OPINIE – Cât de mulțumiți sunt maramureșenii de autoritățile publice locale

0
666

RĂSPUNSURI. În acest an, 2mnews a lansat un chestionar către cititorii săi, unul menit să sondeze așteptările acestora cu privire la gradul de mulțumire față de modul de adminsitrare al localităților și județului din care fac parte.

 

„Cât de mulțumiți sunteți de autoritățile publice din localitatea și județul dumneavoastră?” era întrebarea pe care v-am adresat-o, iar variantele de răspuns pe care vi le-am oferit au fost următoarele: Foarte mulțumit, Foarte nemulțumit, Mulțumit, Nemulțumit, I-aș mai vota o dată, Nu i-aș mai vota niciodată, Sunt cei mai buni, Prefer oameni noi, Au făcut ce au putut și clasicul Au furat, dar au făcut ceva.

 

Au fost 871 de voturi (IP-uri unice), iar rezultatul final (vezi foto) este:

● Prefer oameni noi (18,83%, 164 voturi)

● Foarte nemulțumit (18,37%, 160 voturi)

● Nu i-aș mai vota niciodată (18,25%, 159 voturi)

● Nemulțumit (17,45%, 152 voturi)

● Foarte mulțumit (8,61%, 75 voturi)

● Mulțumit (7%, 61 voturi)

● Au furat, dar au făcut ceva (5,28%, 46 voturi)

● Au făcut ce au putut (3,33%, 29 voturi)

● I-aș mai vota o dată (1,84%, 16 voturi)

● Sunt cei mai buni (1,03%, 9 voturi)

TOTAL: 871 de voturi

 

Și acum să sintetizăm interpretarea rezultatelor. Într-un procent covârșitor, maramureșenii nu sunt mulțumiți de modul în care este administrată localitatea lor și județul: 72,90% dintre repondenți sunt nemulțumiți (au fost cuantificate procentele răspunsurilor Prefer oameni noi, Nu i-aș mai vota niciodată, Nemulțumit, Foarte nemulțumit); doar 18,48% sunt mulțumiți (au fost cuantificate procentele răspunsurilor Foarte mulțumit, Mulțumit, Sunt cei mai buni, I-aș mai vota o dată). Restul răspunsurilor (8,61%) se încadrează la neutre (ironicele, firește: Au furat, dar au făcut ceva; Au făcut ce au putut).

 

Lăsăm deschisă observația asupra gradului de mulțumire al maramureșenilor pentru administrația locală, pentru a vedea dacă rezultatele acestui sondaj de opinie msnews se vor regăsit și în rezultatul votului din primăvara anului 2020, când sunt programate alegerile locale (pentru funcțiile de primar, consilier local, consilier județean, președinte al Consiliului Județean).

 

Până atunci, însă, 2mnews inițiază un nou sondaj de opinie, invitându-vă să răspundeți la întrebarea: Sunteți mulțumit/nemulțumit de primarul localității în care trăiți pentru că…

  1. A dezvoltat localitatea
  2. N-a dezvoltat localitatea
  3. Este cinstit
  4. Este corupt
  5. Spune adevărul
  6. Minte
  7. Are inițiativă
  8. N-a făcut nimic
  9. Este pacifist
  10. Este conflictual.

 

Găsiți sondajul propus de noi în coloana din dreapta fiecărei pagini 2mnews. Puteți alege până la 5 opțiuni din cele 10 variante de răspuns (sunt 5 binomuri pozitiv/negativ și dumneavoastră puteți alege oricare dintre variantele care credeți că îl caracterizează pe primarul din localitatea dumneavoastră).

… spor la vot.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here