REZULTAT POZITIV – Sighetu Marmației se întoarce cu un punct din deplasarea din județul Cluj

0
293

LIGA A III-A – FOTBAL. Sâmbătă, 8 octombrie 2022, la Baza Sportivă Unirea din Jucu (jud. Cluj), în meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii a III-a Seria a 10-a fotbal, CS Minerul 1947 Ocna Dej a terminat la egalitate, 1-1 (1-1), partida cu CSM Sighetu Marmaţiei. Meciul a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 6 (Ocna Dej) și 8 (Sighetu Marmației).

 

Gazdele (fosta ACS FC Someșul Dej, locul 4 în ediția precedentă, care a fuzionat cu AS Minerul Ocna Dej 1947, ambele având același finanțator, Vicențiu Știr), antrenate din etapa a 3-a de fostul internațional Tiberiu Bălan (fost jucător, printre altele la Steaua, Rapid, Unirea Urziceni – cu care a fost campion național în 2009 -, Sportul Studențesc, FC Timișoara, Farul Constanța – cu 7 meciuri în echipa națională), porneau din postura de favorite, cu 3 victorii și 3 înfrângeri în primele 6 partide (sighetenii au adunat doar o victorie, două egaluri și 3 înfrângeri în acest debut de campionat). În plus, dejenii au un lot peste cel al sighetenilor, cu mai mulți jucători care au activat în ligile I și II-a.

 

În pofida calculului statistic, cei care reușesc deschiderea scorului sunt oaspeții, în min. 24 Cătălin Marius Tutuța (23 de ani, venit în februarie de la Lotus Băile Felix) transformând cu siguranță o lovitură de la 11 metri acordată de centralul Alexandru Dan Gornic din Arad. Gazdele, care au intrat pe teren cu o formulă ofensivă, 4-3-3, cu Florin Dan vârf împins (este fostul golgheter de la Sticla Arieșul Turda, adus în vară la Dej), sprijinit de Gligor și Vitan, egalează repede, în min. 29, prin atacantul George Gligor, cele două goluri fiind singurele marcate în prima repriză. La vestiare se intră la egalitate: 1-1.

 

În repriza a doua, în pofida presiunii dejenilor, CSM Sighet a reușit să mențină rezultatul și să încheie partida la egalitate, întorcându-se cu un punct din deplasarea de la Jucu (jud. Cluj). CS Minerul 1947 Ocna Dej – CSM Sighetu Marmaţiei: 1-1 (1-1), au marcat George Gligor (min. 29) / Cătălin Tutuța (min. 24, din 11 metri).

 

În etapa următoare, a 8-a, CSM Sighetu Marmației joacă acasă, în 15 octombrie (de la ora 15.00), cu FC Bihor Oradea, echipă care în această etapă a pierdut la liderul seriei, CSM Satu Mare, după ce a condus cu 2-3 în min. 90 (sătmărenii au înscris două goluri în minutele de prelungiri, câștigând cu 4-3).

 

* Foto generică: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here