REZULTAT FINAL – Maramureș, 17,78% dintre alegători au votat pentru referendumul invalidat de modificare a Constituției

0
169

REFERENDUM. Doar 17,78% dintre persoanele cu drept de vot din județul Maramureș au votat pentru referendumul de modificare a Constituției, sub media națională (20,41%). Referendumul, care viza redefinirea familiei (ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie), a fost invalidat.

 

Conform legii (nr. 3/2000), pentru ca referendumul să fie declarat valabil era necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente și dacă 25% dintre cei cu drept de vot exprimau aceeași opțiune. Referendumul a fost organizat sâmbătă şi duminică (6 și 7 octombrie 2018), între orele 7 şi 21.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here