REZULTAT ALEGERI – După ce a substituit-o pe Vida Noémi în Consiliul Local, Pintér Zsolt o înlocuiește pe fosta viceprimar și la conducerea UDMR Baia Mare

0
761
Vida Noémi și Pintér Zsolt

ALEGERI UDMR BAIA MARE. UDMR Baia Mare și-a ales prin vot cu participarea directă a membrilor organizației noul președinte și conducerea organizației (compusă din cei 13 membri ai Comitetului Local).

 

La urne s-au prezentat la urne 415 membri UDMR și în urma numărării voturilor, Pintér Zsolt Istvan a devenit noul președinte al UDMR Baia Mare, cu 385 de voturi. Astfel, după ce a substituit-o pe Vida Noémi în Consiliul Local (Vida având interdicție în a ocupa o funcție publică, a decis ANI și apoi instanța de judecată), Pintér Zsolt o înlocuiește pe fosta viceprimar și la conducerea UDMR Baia Mare.

 

Cei 13 membri ai Comitetului Local sunt (în ordinea voturilor obținute): Bodor Ágota, Várady Enikő,  Henkel Zoltán, Mastan Eliza, Ruskál László, Bodor Fábián Orsolya, Moldován Balázs, Balogh Duna Jessica, Fekete Zoltán, Fodor József Pál, Petky Gyula, Molnár Róbert, Major Lajos. Potrivit statutului UDMR, acestora li se vor adăuga din oficiu în Comitetul Local 12 membri suplimentari, al căror mandat va fi finalizat în zilele următoare.

 

Noul președinte a mulțumit maghiarilor din Baia Mare pentru încredere și a adăugat că, prin acest demers (vot direct, cu prezență la urne) s-a acordat o susținere legitimă noii conduceri, în vederea remedierii problemelor cu care se confruntă Organizația Locală.

 

„Vrem să ne asigurăm că nu doar electoratul, dar și comunitatea locală maghiară consideră importantă protejarea intereselor comunității. Obiectivul meu principal este să construiesc o organizație locală apropiată de oameni, care va beneficia de un sprijin larg din partea comunității și care să fie adaptată contextului actual. Trebuie să implicăm toate categoriile societății, trebuie să ne adresăm tuturor celor care nu au fost prezenți în organizație până acum”, a subliniat Pintér Zsolt, noul președinte al UDMR Baia Mare.

 

Pintér Zsolt are 46 de ani, este grafician și antreprenor local (administrează firma Pintér Visual SRL), fondator și director timp de 15 ani al Főtér Fesztivál  – Zilele Maghiare Băimărene. A studiat Design la Universitatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca și Științe Politice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Din 2020, este consilier UDMR în Consiliul Local Baia Mare.

 

Fosta președintă a UDMR Baia Mare a fost Vida Noémi Erika (50 de ani) – aceasta a mai ocupat funcția administrativă de viceprimar a municipiului reședință de județ și cea politică de membră în Consiliul Permanent al UDMR (forul de conducere al organizației). Primarul Cătălin Cherecheș, după imposibilitea cooptării lui Vida în CL Baia Mare (strategia fiind de a o menține pentru încă un mandat viceprimar), a recompensat-o cu o funcție tot publică și tot bine plătită: administrator public al municipiului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here