REZULTAT ALEGERI 2024 – Localitățile unde s-a schimbat primarul: Recea și-a ales un nou primar, Alexandru Ardelean (PNL) învingându-l pe Octavian Pavel (PSD), aflat de 20 de ani la conducerea comunei

0
6609

COMUNA RECEA. Punct final pentru alegerile locale din 2024. 2mnews vă prezintă printr-o serie de articole noii primari ai Maramureșului. În acest moment, rezultatele nu sunt oficiale, dar vi le prezentăm pentru localitățile în care numărătoarea voturilor s-a încheiat sau situația nu se mai poate schimba. În comuna Recea, după 20 de ani la conducerea administrației publice locale, Octavian Pavel (PSD) a pierdut în fața lui Alexandru Ardelean (PNL) care va fi noul primar al localității.

 

La Recea prezența la vot a fost de 66,12%. Numeric, s-au prezentat la urne 3.965 de alegători din cei 5.996 înscriși pe liste. Pentru funcția de primar s-au înscris în confruntarea electorală 6 candidați: Octavian Pavel (PSD – primarul în funcție), Alexandru Ardelean (PNL), Darius George Pop (AUR), Iuliu Colcer (USR), Ioana Cristina Bujor (candidat independent) și Nicolae Potcoavă (PNCR).

 

Victoria lui Ardelean (PNL) nu a fost una categorică, acesta câștigând la o diferență de 127 de voturi – a fost votat de 44,7% dintre alegători (numeric: 1.734 electori). Fostul primar, Octavian Pavel (PSD), aflat în funcție de 5 mandate (din 2004), a obținut 41,43% din voturi (1.607 electori). Podiumul electoral (deși în politică de la locul 1 în jos nu se premiază) a fost completat de Darius George Pop (AUR) cu 4,8% (186 de alegători).

 

Ceilalți 3 candidați de pe listă au obținut următoarele procente/voturi: Iuliu Colcer (USR) – 4,2% (163 voturi); Ioana Cristina Bujor (Independent) – 2,91% (113 voturi); Nicolae Potcoavă (PNCR) – 1,96% (76 de voturi).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here