RETRAGERE DIN MAGISTRATURĂ – Șeful procurorilor băimăreni, Dorel Ioan Buda, se pensionează deși avea mandat de prim-procuror până în 2024

2
1192

DECIZIE. Șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare în ultimii 5 ani, prim-procurorul Dorel Ioan Buda, se pensionează cererea fiind înaintată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Buda a fost numit în funcția de prim-procuror al Parchetului Baia Mare începând cu 1 ianuarie 2021, câștigându-și postul prin concurs. Numirea a fost făcută pe o perioadă de 3 ani, adică până la 1 ianuarie 2024, însă a luat decizia să se retragă mai devreme din magistratură, prin pensionare, îndeplinind condiția celor 25 de ani lucrați în sistemul juridic.

 

Dorel Ioan Buda este procuror cu 20 ani vechime (a fost numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare prin decret prezidențial emis în octombrie 2003, anterior numirii în funcția de procuror a fost avocat în Baroul Satu Mare). El a venit la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare din postura de procuror delegat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș. Anterior numirii (prin concurs) ca prim-procuror, a fost delegat, apoi, în 2015, a fost numit (prin concurs) prim-procuror adjunct, iar din 2017 a condus Parchetul Baia Mare prin delegare (interimat prin desemnare în urma deciziei CSM).

În noiembrie 2022, și adjuncta lui Buda, procurorul Maria Mirel Gălățanu, s-a retras din magistratură prin pensionare, deși își câștigase prin concurs funcția de prim-procuror adjunct, având mandat până în 1 ianuarie 2024.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Lasa locul altuia aproape de anii pensionarii si care sa fie promovat, sa poata se pensioneze si acela de pe functie banoasa.
    Masura de precautie in cazul in care, vre-odata, candva in secolul acesta, bravii nostri decidenti vor modifica ceva (in rau pentru magistrati) la pensiile speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here