REȚEAUA – Percheziții în Maramureș, două mandate de aducere într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare

0
647

MANDATE. În această dimineață, poliţiştii Serviciului pentru Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș au efectuat două percheziții la locuințele/sediile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

 

Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2007-2012, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei.

 

Activităţile de astăzi s-au desfășurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Bihor, Cluj, Mureş, Maramureş şi Caraş Severin. Poliţiştii vor pune în executare 22 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here