RESTRICȚIE – Pe drumurile naționale din Maramureș, este interzisă circulația autovehiculelor de peste 7,5 tone până la ora 20

0
410

DECIZIE. Compania Națională a Administrării Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis să restricționeze astăzi,  între orele 12 și 20, circulația autovehiculelor cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează 15 județe din vestul țării, printre care și Maramureș.

 

Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (conform meteorologilor se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 40 de grade Celsius) și este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat (din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere).

 

Cele 15 județe supuse restricției sunt: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița Năsăud.

 

Sunt exceptate de la restricție autovehiculele de transport de persoane, de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole și transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here