RESPONSABILII – Suntem bogați, de ce ne mai împrumutăm la bancă? Eveniment muzical plătit cu 563.500 de lei din pușculița orașului Baia Mare

0
1739

SĂRACII BOGAȚI. În acest weekend, 20-22 august 2021, în Baia Mare se va organiza „evenimentul cultural Festivalul Magia Muzicii”. Trei zile, trei scene (pentru că spectacolul va fi prezentat la Câmpul Tineretului, Centrul Vechi și Colonia Pictorilor), o singură sumă. Plătită din pușculița orașului Baia Mare, despre care în urmă cu puțin timp ni se spunea, de la cel mai înalt nivel administrativ, că e goală, ca-mpăratul. Și că din cauza asta trebuie să ne-mprumutăm, din nou, la bănci. Cu 100 de milioane de lei.

 

Dar nu e chiar așa, în fapt suntem bogați de nu mai știm pe ce să sifonăm banii publici. Avem bani! Uite, de exemplu, în acest weekend plătim peste o jumătate de milion de lei (exact: 563.500 lei) pentru trei zile de “muzică clasică, muzică pop-crossover, muzică de film și altele”. Așa da! “Și altele”.

 

Pentru că tot băimăreanul trepida că n-a putut să asculte-n pandemie pop-crossover și altele, s-a semnat un acord de cooperare dintre municipiul Baia Mare și Asociația Orchestra Simfonică București (un ONG), ca-n coproducțiile cu Uniunea Sovietică: ei pun cu artiștii, noi, caii (adică, banii).

 

Ăsta-i adevărul: „se resimte acut nevoia promovării actului cultural, a participării la evenimente culturale și a interacțiunii cu artiștii. Un mediu cultural apreciat este unul din pilonii evoluției unei comunități, cu impact asupra dezvoltării economice și sociale. Existența unui public care conștientizează importanța culturii pentru dezvoltarea potențialului individual și colectiv se face prin recunoașterea valorilor și importanței educației în spiritul apropierii de tradițiile culturale românești și europene, al aprecierii artelor și patrimoniului” – băi, frate!, cel care le scrie ăstora de la Primărie textele astea de sorginte stalinistă este plătit din bani publici? Sper că nu și o face pro bono.

 

Practic atât am vrut să vă comunic, făcându-le o reclamă gratuită celor din conducerea secătuitei și pauperei Primării Baia Mare: că e iar chef, iar trăim bine, trei zile, cu “Orchestra Simfonică București alături de mai mulți artiști români îndrăgiți: Irina Baianț, Andrei Tudor, Cornel Ilie, Teodor Ilincăi, Florin Estefan și Ioana Sihota”. Și că o să plătim (pentru că doar un anume electorat crede că-i gratis) fix 563.500 lei. O parte o să se ducă la viceprimarul Scenă, pentru că firma expertă-n scenotehnică nu-i ONG să facă acte de caritate. Atât. Distracție plăcută!

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here