RESPECTAȚI LEGEA – Prefect Vlad Emanuel Duruș: “Din august 2021, primăriile din Maramureș au obligația să transmită online ședințele de consiliu local”

0
1494
Vlad Duruș

DISPENSĂ PÂNĂ ÎN AUGUST. Prefectul Vlad Emanuel Duruș a trimis tuturor primăriilor din județul Maramureș o circulară în care a anunțat despre obligativitatea transmiterii online a ședințelor de consiliu local. Conform acesteia, „cetățenii trebuie să cunoască modul în care sunt utilizate resursele locale, cât și cele bugetare alocate în scopul funcţionării administraţiei”. De asemenea, cetăţenii cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă trebuie să aibă posibilitatea de a asista la şedinţele consiliului local şi de a le urmări pe internet.

 

Conform legii, ședințele de consiliu local sunt publice, cei interesaţi trebuie să aibă acces la procesele-verbale, proiectele de hotărâri, hotărârile, precum şi la instrumentele de prezentare şi de motivare a acestora. Deși e lege și e încălcată de mai mulți primari, prefectul de Maramureș (fire pacifistă) a precizat în circular că obligativitatea transmiterii ședințelor de consiliu local online începe cu luna august 2021 și că responsabilitatea le revine primarilor și secretarilor generali ai primăriilor din județ, modul de aplicare urmănd să fie monitorizat de instituția care reprezintă Guvernul în Maramureș.

 

„Acum, aspectele de nerespectare a legii vizează în special modul în care se desfășoară ședințele de consiliu local: fără a se asigura rigurozitatea redactării materialelor de ședință, a minutelor proceselor-verbale, a hotărârilor adoptate, precum şi fără a asigura transparența activității consilierilor locali”, a mai precizat prefectul Duruș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here