REPARTIZARE – 10,5 milioane de lei pentru reparaţiile drumurilor judeţene şi comunale din Maramureş

0
128

BANI. În condiţiile unui buget ceva mai mare decât cel de anul trecut, dar rămas la nivelul „de criză” (pe fondul majorării substanţiale a plafonului de salarii), Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş şi-a propus în acest an să facă studii de fezabilitate pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene şi să încerce să pună în aplicare măcar o parte dintre proiectele pentru care va găsi finanţare.

 

În plus, din sumele defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale din Maramureş a fost repartizată suma de 10,5 milioane de lei. Din aceşti bani, 9,5 milioane de lei merg pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi doar puţin sub 1 milion de lei pentru drumurile comunale. Acest milion de lei va fi repartizat, cândva, pe unităţi administrativ-terioriale.

 

Directorului SC Drumuri şi Poduri SA, Gheorghe Popan-Dorca, i s-a trasat sarcina să intervină cu prioritate pe DJ 186, care e „o ruşine”, conform preşedintelui CJ Maramureş, Gabriel Zetea – fie vorba-ntre noi, sunt mai multe drumuri judeţene care sunt o mare ruşine pentru o zonă care susţine că vrea să se dezvolte prin turism.

 

Societatea din subordinea CJ, Drumuri şi Poduri, a primit anul trecut un cadou pentru trecutele şi următoarele 10 Crăciunuri, lăsându-i-se la dispoziţie, pe lângă alocaţiile bugetare generoase, şi profitul realizat. Aşa că Popan, fost miliţian, i-a mulţumit ca la Plenara CC al PCR, aproape din inimă şi semi-înlăcrimat lui Gabriel Zetea, de parcă preşedintele CJ i-a dat banii din economiile sale, şi i-a avansat deja cererea să le fie lăsat la dispoziţie şi în acest an profitul firmei.

 

Totuşi, înainte de solicitare, Popan a recitat pe de rost şi perfect disciplinat că din profitul pe anul trecut s-au achiziţionat două autobasculante de câte 26 tone, lame de deszăpezire, un buldoexcavator şi s-a reparat o bază a societăţii. Ura şi la gară!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ