REPARTIZARE – 10,5 milioane de lei pentru reparaţiile drumurilor judeţene şi comunale din Maramureş

0
245

BANI. În condiţiile unui buget ceva mai mare decât cel de anul trecut, dar rămas la nivelul „de criză” (pe fondul majorării substanţiale a plafonului de salarii), Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş şi-a propus în acest an să facă studii de fezabilitate pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene şi să încerce să pună în aplicare măcar o parte dintre proiectele pentru care va găsi finanţare.

 

În plus, din sumele defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale din Maramureş a fost repartizată suma de 10,5 milioane de lei. Din aceşti bani, 9,5 milioane de lei merg pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi doar puţin sub 1 milion de lei pentru drumurile comunale. Acest milion de lei va fi repartizat, cândva, pe unităţi administrativ-terioriale.

 

Directorului SC Drumuri şi Poduri SA, Gheorghe Popan-Dorca, i s-a trasat sarcina să intervină cu prioritate pe DJ 186, care e „o ruşine”, conform preşedintelui CJ Maramureş, Gabriel Zetea – fie vorba-ntre noi, sunt mai multe drumuri judeţene care sunt o mare ruşine pentru o zonă care susţine că vrea să se dezvolte prin turism.

 

Societatea din subordinea CJ, Drumuri şi Poduri, a primit anul trecut un cadou pentru trecutele şi următoarele 10 Crăciunuri, lăsându-i-se la dispoziţie, pe lângă alocaţiile bugetare generoase, şi profitul realizat. Aşa că Popan, fost miliţian, i-a mulţumit ca la Plenara CC al PCR, aproape din inimă şi semi-înlăcrimat lui Gabriel Zetea, de parcă preşedintele CJ i-a dat banii din economiile sale, şi i-a avansat deja cererea să le fie lăsat la dispoziţie şi în acest an profitul firmei.

 

Totuşi, înainte de solicitare, Popan a recitat pe de rost şi perfect disciplinat că din profitul pe anul trecut s-au achiziţionat două autobasculante de câte 26 tone, lame de deszăpezire, un buldoexcavator şi s-a reparat o bază a societăţii. Ura şi la gară!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here