REÎNTOARCEREA – Șoc politic la Sighetu Marmației: filiala municipală a ALDE a trecut la PNL

0
1904

SIGHETU MARMAȚIEI. Șoc politic la Sighetu Marmației: filiala municipală a ALDE a trecut la PNL. Mutarea politică s-a desfășurat într-un timp extrem de scurt, reprezentând însă o dorință de mult exprimată în cercurile liberale sighetene.

 

Evenimentul este îndelung așteptat de toți liberalii și simpatizanții liberali din municipiul nostru. Este, de fapt, o reunire logica a liberalilor, o întoarcere la partidul-mamă, o revenire la bază a tuturor celor care cred și sunt dedicați doctrinei liberale. Trecerea ALDE la PNL a fost un proces natural și binevenit, a declarat Daniela Onița-Ivașcu, președinte PNL Sighetu Marmației, consilier local și candidata liberalilor la Primăria Sighetu Marmației

Istoric vorbind, mișcarea nu este o surpriză totală, deoarece în ALDE Sighetu Marmației și-au desfășurat activitatea vechi membri liberali, printre aceștia fiind chiar unii care au participat la înființarea filialei PNL din municipiul maramureșean. Rămâne însă de subliniat transferul politic “în masă”, ceea ce denotă o bună organizare politică și o excelentă comunicare între părti care, cel puțin doctrinar, au numeroase similitudini și se regăsesc pe același eșicher politic.

 

 

Vicepreședintele ALDE Sighetu Marmației, Petrișor Berci, care a participat la oficializarea mutării politice împreună cu vicepreședintele ALDE Sorin Petean, a subliniat, în acest context, că “nu a fost nimic forțat, nu a fost o decizie conspirativă”: „Trecerea reprezintă dorința majoritară a liberalilor din ALDE de a se reîntoarce acasă, în mijlocul PNL. Nu avem nicio pretenție de natură politică. Ceea ce s-a întamplat face parte din normalitate”.

 

Această mutare politică întărește semnificativ PNL Sighetu Marmației, filială situat pe prima poziție în preferințele electoratului sighetean și care a întregistrat rezultate foarte bune la ultimele exerciții electorale (alegerile prezidențiale și europarlamentare). Vom reveni asupra demersului oficializat.

 

Vali STOICA



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here