REÎNCEPE – O localitate din Maramureș intră de mâine dimineață în carantină: rata de incidență a depășit 4 cazuri la 1.000 de locuitori

0
1866

CARANTINĂ – COVID-19. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis în urmă cu puțin timp, în ședință extraordinară desfășurată în sistem online, instituirea unor măsuri la nivelul comunei Vișeu de Jos în scopul preveniri și limitării infecției cu noul Coronavirus, având în vedere că rata de incidență comunicată de către DSP Maramureș a depășit, în ultimele 14 zile, valoarea de 4 cazuri la 1000 de locuitori.

 

Măsurile intră în vigoare de miercuri, 8 septembrie 2021, de la ora 8.00. Astfel:

– sunt interzise organizarea de activității în spații închise și în spații deschise de concerte, spectacole, festivaluri publice și private sau a altor evenimente culturale.

– sunt interzise activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber.

– sunt interzise organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în interiorul și exteriorul restaurantelor, cafenele, barurilor, căminelor culturale, saloanelor, sălilor/corturilor de evenimente.

– este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun publice și private, astfel încât să acopere nasul și gura.

– este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00 (cu excepțiile, pentru care trebuie prezentat documente: în interes profesional; pentru asistență medicală și/sau achiziționarea de medicamente; persoane în tranzit; pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie).

– este interzisă activitatea cu publicul în interior a restaurantelor și cafenelelor (servirea se poate face în sistem take away sau catering), cu excepția celor din interiorul unităților de cazare care pot servi doar persoanele cazate.

– este interzisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci, jocuri de noroc, săli de sport și/sau fitness, piscine interioare.

– operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii (cu excepțiile: farmacii, benzinării, transporturi rutiere) pot să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică doar până la ora 18.00 (după ora 18.00 se poate desfășura activitatea în sistem livrare la domiciliu).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here