RECUNOAȘTERE – Anticiparea 2mnews din 1 martie s-a adeverit: actorul băimărean Anton Tauf, premiul UNITER pentru întreaga activitate

0
307
Anton Tauf (foto: Nicu Cherciu)

DISTINCȚIE. Actorul și regizorul băimărean Anton Tauf (72 de ani) a primit aseară, 7 mai 2018, premiul UNITER pentru întreaga activitate, distincție acordată anual de Senatul UNITER – la evenimentul din acest an (Gala Premiilor UNITER), premiul pentru întreaga activitate a mai fost decernat actriţei Ileana Stana-Ionescu, regizorului Alexandru Dabija, scenografului Doru Păcurar şi criticului Sorina Bălănescu. Premiul a fost anticipat de 2mnews  cu 68 de zile înainte, în 1 martie.

 

Anton Tauf (foto: Nicu Cherciu)

Anton Tauf s-a născut la 18 aprilie 1946, în Baia Mare. Este absovent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti, promoţia 1968, clasa prof. Beate Fredanov şi Octavian Cotescu. După absolvire, Tauf este angajat la Teatrul Naţional din Cluj, instituție pe care o conduce, din postura de director, în perioada 1992-1993. A fost director al Teatrului Dramatic din Baia-Mare (în perioada 1995-2002), a jucat în filmele Vifornița (1973), Ultima frontieră a morții (1979), Miracolul (1988), Încrederea (1984), Transylvania (2006) și Feedback (2006).

 

În 2013 primește Premiul pentru Cel Mai Bun Actor, pentru rolul titular din spectacolul Barrymore, de William Luce (regia Tudor Lucanu), la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.

 

Pentru a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, eveniment care a avut loc în seara de 7 mai, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari, Alina Epîngeac (spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017), iar juriul final a fost format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here