RECONFIGURARE – Planul Urbanistic din Centrul Vechi al Băii Mari va fi modificat

0
536

URBANISM. Firma locală de arhitectură 9 Opțiune SRL (administrată de Ildiko Mitru) va reactualiza Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din Centrul Istoric al Băii Mari.

 

Contractul firmei cu municipalitatea prevede reconfigurarea zonei protejate (și întocmirea regulamentului local de urbanism al zonei), “luarea în calcul a intersecțiilor mari adiacente zonei la planșa circulației rutiere”, propuneri de clasare/declasare ale unor clădiri și obținerea avizelor necesare. În schimbul prestației, care e prevăzută a se încheia cel târziu în septembrie 2020, firma va încasa 285.600 de lei (suma conține TVA).

 

PUZ-ul Centrului Vechi (Piața Libertății) al Băii Mari, fostul Circulus fori (Piața Centrală) din perioada medievală, a suferit schimbări majore abia în perioada comunistă când centrul vechi al urbei a fost transformat în nod de circulație rutieră cu un sens giratoriu. A doua schimbare majoră a survenit în 1993, când, printr-un nou PUZ, s-a încercat refacerea nucleului original al orașului, ulterior (în perioada 2003-2004) fiind executate lucrările de reabilitare conținute de PUZ-ul din 1993 (proiectul a fost finanțat din fonduri nerambursabile de 4,3 milioane de euro).

 

Zona Centrului Istoric a Băii Mari cuprinde un complex arhitectural de patrimoniu declarat monument istoric și peste 20 de construcții medievale în stil gotic târziu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here