REACȚIE – USR PLUS nu acceptă amanetarea viitorului băimărenilor prin împrumutul nejustificat de 100 milioane de lei

0
564

DESPRE NOUL ÎMPRUMUT BANCAR. În cadrul ședinței Consiliului Local Baia Mare de miercuri, 21 iulie, viitorul municipiului reședință de județ a fost amanetat până în 2042 în schimbul sumei de 100 de milioane de lei. Ordinea de zi a ședinței a cuprins un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Cherecheș pentru aprobarea cererii unui credit de 100 milioane de lei.

 

În ciuda opoziției consilierilor locali USR PLUS, cererea de împrumut a fost aprobată. Așa s-a ajuns în situația în care băimărenii vor plăti datorii timp de încă 20 de ani.

 

Conform unor calcule făcute din pix și a unor planuri desenate în biroul primarului Cherecheș, valoarea totală a investițiilor în obiectivele către care se vor duce banii din împrumutul solicitat depășește suma de 347 de milioane de lei (cu tot cu TVA).

 

Știm că 100 de milioane de lei vor veni din creditul aprobat de loialii consilieri locali. Ceea ce nu cunoaștem sunt sursele care vor genera suma de 247 de milioane de lei necesară pentru modernizarea obiectivelor propuse de primarul Cătălin Cherecheș.

 

Pornind de la această incertitudine și lipsă de informații generată de primăria Baia Mare, consilierii locali USR PLUS atrag atenția asupra faptului că vistieria orașului e aproape goală, creditorii amenință cu procese, iar cetățenii nu se grăbesc să plătească taxe și impozite într-un oraș care a încremenit în timp sub conducerea actualului primar.

 

Consilierii locali USR PLUS Baia Mare au votat împotriva aprobării contractării împrumutului intern de 100 milioane de lei. Motivele sunt clare: lipsa de transparență, incompetența dovedită a primăriei de a implementa proiecte de anvergură și convingerea că Baia Mare nu are capacitate de rambursare.

 

Pentru a dovedi faptul că primarul Cătălin Cherecheș nu gestionează corect creditele cerute în interesul băimărenilor, conducerea USR PLUS Baia Mare va trimite în perioada următoare mai multe cereri pe Legea nr. 544, prin care va solicita informații despre modul în care s-au cheltuit banii din împrumuturile vechi.

 

Informațiile obținute vor fi date publicității, iar locuitorii din Baia Mare vor afla cum a gestionat Primăria creditele uriașe luate în ultimii ani. Promisiunile de investiții și de dezvoltare s-au repetat în fiecare an, orașul a bătut pasul pe loc și suntem convinși că acest lucru se va întâmpla și în cazul noului împrumut luat de Cătălin Cherecheș.

 

USR PLUS Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here