REACȚIE – Senatorul Dan Ivan: Pensiile speciale trebuie desființate! Iată lista rușinii: cine sunt cei 12 foști parlamentari maramureșeni care cerșesc pensiile speciale

0
786
Dan Ivan

O DECIZIE RUȘINOASĂ. După un război politic surd ce a durat câțiva ani, în 2021, plenul Parlamentului a adoptat legea privind abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. În urmă cu câteva zile, CCR a redeschis un caz ce părea definitiv încheiat, stabilind că legea prin care au fost desființate respectivele favoruri ale demnitarilor este neconstituțională. Motivul este ridicol: s-a adoptat prea repede. Senatorul USR Maramureș Dan Ivan se arată indignat de modul în care magistrații Curții Constituționale a României au înțeles să tranșeze problema pensiilor speciale, afirmând că formațiunea pe care o reprezintă continuă să militeze pentru desființarea acestor privilegii.

 

Valer Dorneanu, președintele CCR și fost parlamentar, a decis că anularea pensiei speciale a parlamentarilor și implicit a dânsului este neconstituțională. Astfel, parlamentarii vor beneficia, din nou, de pensii speciale, chiar și retroactiv, pe 15 luni, continuând să sfideze românii obișnuiți, care au, după o viață de muncă, pensii mizere. În situația președintelui CCR mai sunt încă doi judecători ai CCR, Marian Enache și Varga Attila.  

De altfel, USR a depus un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. USR invită PSD, PNL și orice altă formațiune care pretinde că dorește echitate între pensionarii români, să susțină proiectul. 

Pensiile speciale ne costă anual circa 2 miliarde de euro. Iar dacă vor începe să se plătească și pensiile speciale pentru aleșii locali – așa cum vrea Coaliția sărăciei, care sabotează constant demersurile USR de desființare a acestora – suma va crește și mai mult, a afirmat senatorul USR Dan Ivan.

Printre cei 70 de parlamentari români care au atacat legea ce desființează pensiile speciale se numără și 12 maramureșeni. Aceștia sunt: Teodor Ardelean, Vasile Berci, Gheorghe Bârlea, Gyongyike Bondi, Angela Buciu, Ștefan Buciuta, Petru Godja, Ioan Hoban, Bonis Istvan, Luca Ștefănoiu, Teodor Lupuți și Viorica Cherecheș.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here