REACȚIE PENALĂ – „Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, s-a lăudat că, în scurt timp, voi fi arestat de oamenii lui”

2
3373
Vladimir Petruț și Gabriel Zetea

EDITORIAL. … să plecăm de la declarația asta, a primarului orașului Cavnic (care este și președinte PSD Cavnic), Vladimir Petruț, pentru că este una extrem de gravă: “(Gabriel Zetea) se laudă pe la colegii de partid și coaliție că, în scurt timp, voi fi arestat de către oamenii lui.”. A devenit publică, este asumată, verificată și confirmată prin “detaliile” suplimentare aflate: motivul, conjunctura și identitatea unuia dintre martori.

 

Caracterul președintelui Consiliului Județean (CJ) Maramureș și al filialei județene PSD și membru (vicepreședinte) în conducerea partidului care controlează Guvernul și cele două camere parlamentare, acest politician de tipul ness-ului otrăvit “3 în 1”, Gabriel Valer Zetea, nu este doar dual, ci are deja reacții extrem de asemănătoare cu ale tulburării afective bipolare. E doar un alt tânăr care nu știe să-și gestioneze amăgitorul succes politic, obținut prea repede, într-o perioadă în care și-a sistat capacitatea de gestionare a situațiilor, căzând în greșeli impardonabile și cu valențe penale.

 

Conflictul dintre el și Petruț nici măcar nu mai e interesant, a depășit această graniță când primarul Cavnicului a devoalat că Zetea pedepsește orașul, eliminându-l discreționar de la finanțări (ultima fiind neincluderea Spitalului orășenesc din Cavnic în parteneriatele CJ “cu spitalele din județ” pentru accesarea de fonduri europene pentru investiții), pentru declarațiile sale publice privind conducerea dictatorială și penală a PSD.

 

„Dacă spui lucrurilor pe nume, deranjezi, pentru că în această perioadă dictatura de partid (n.mea., PSD) dorește să stabilească ordinea! Cum putea Zetea să-și arate mai bine susținerea și slugărnicia față de condamnatul penal Liviu Dragnea, altfel decât făcând tot ceea ce poate el mai bine – că doar și el este un mic baron: în ultima perioadă de timp, a încercat să pună mâna pe toate instituțiile statului din județ, iar acolo unde nu a reușit să-și impună oamenii a blocat toate proiectele și finanțările existente”, zice Petruț.

 

Zetea, acest băiat venit de la țară (unul dintre puținele sale aspecte pozitive, dar rapid eliminat prin febra puterii care l-a cuprins) și civilizat forțat și incomplet, n-a făcut mai nimic palpabil pentru județul ăsta. A ratat tot: SMID-ul (cel mai important proiect pe care l-a preluat), dezvoltarea economică (Maramureșul fiind singurul județ din nord-vest care nu are NICIUN parc industrial), a cheltuit banii maramureșenilor pe paranghelii (copiindu-l – fără stil, pentru că-i lipsește – pe primarul Băii Mari), dar cel mai important e că a pierdut încrederea oamenilor.

 

Doar naivii mai aplaudă ca pinguinii cu neuronii-nghețați atunci când Zetea recită despre milioanele, miliardele de euro pe care le-a adus în județ, în fapt niște promisiuni puse pe hârtii fără valoare (penedeleurile alea din care se implementează doar 15%). Însă cel mai grav este că după ce și-a supus partidul – îndestulându-și greii care-l puteau mazili de la cârma județeană și păcălindu-și primarii cu „hârtii semnate pe penedele” – , după ce a numit cunocuți, amici și rude (ale sale sau ale pritenei sale) în funcții cheie, după ce le-a creat partenerilor politici pe care și i-a ales personal (PMP, UDMR , PER, UNPR și PNȚCD) undă verde pentru mulțumirea financiară, Zetea vizează și controlul asupra instituțiilor de forță din sistemele de justiție/securitate.

 

Declarația că se va ocupa el de cine nu-i cântă în strună (în cazul de față Petruț) să fie arestat, face parte din registrul penal al unui veritabil baron pesedist. Sigur, n-o să se-ntâmple nimic din balonul ăsta de săpun (din informațiile mele și Petruț “îl are la mână” pe Zetea – doar într-o vreme micul comunist Zetea avea încredere deplină în cel pe care azi vrea să-l aresteze: se pupau, beau horincă și prăjeau slănină împreună, iar atunci Petruț era un primar destoinic, un om bun, un organizator, un administrator desăvârșit al orașului etc.). Dar faptul că Zetea, un om mic, cu grave carențe de limbă română, tipul autosuficientului, crede că poate face și asta (să dispună arestarea cuiva) pentru că el Miezul județului îi dă băiatului de la țară ajuns la oraș proba propriei sale valori.

 

Un om mic care putea ajunge mare, dar care s-a pierdut undeva pe drumul puterii, al banilor, al aranjamentelor. În mâna lui e administrarea Maramureșului și de aceea județul e la coada țării.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Frate Catalin,
    Observ ca un grup de angajati ai CJMM care zilnic fac pantofii Salamander ai lui Zetea si dupa aceea regurgiteaza in tacere in toaletele care miros a pishat ca si in cantecele ,,Timpuri Noi,,, te ataca pe bani publici.
    Pentru ca de Peter Hurley se va ocupa cu siguranta SRI Maramures, sa analizam de ce Zetea din fiu de tuicar ,devine atat de violent cu Primarul de la Cavnic. Lipsa obiectului santajului poate fi uneori foarte dureroasa .ca o infectie urinara dobandita in urma unei delegatii la CEX.De fapt, in limba romana spun,: Zetea nu l-a putut ,,agata ,, pe Vladimir Petrut cu nimic.Petrut e trecut prin lume si a realizat ca Zetea se ocupa cu praful… in ochi.
    Pana sa se convinga,Petrut a asistat la desele marturisiri ale lui Gabi de la Seini care ii promitea functii in partid deoarece ,,batranii,, nu-l sprijina si vrea echipa noua.
    Este de notorietate ca promite in continuare bani la UAT-uri ca si cum i-ar aduce de acasa,mintindu-i pe primari ca are sprijinul total al lui Dragnea care nu-i suporta pe Calin Matei,Simon,PLM-ul ,Tataru etc zisi ,,batranii,,.Bravo Petrut.Vertical.

  2. Daca tot au pierdut autoritatile judetene un mare investitor,stabilit intre timp in parcul industrial din Turda ( pregatiti pentru astfel de investitii,serioase),sa speram ca viitorul parc industrial promis de autoritatile din Tautii Magheraus,o sa prinda contur.Ideea e sa concesioneze urgent iar firma privata dispusa la o astfel de investitie sa se miste corespunzator ( Campia Turzii ,in sase luni de la hotararea consiliului local,a inaugurat un parc industrial).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here