REACȚIE – Pe cine au remarcat și ce au scris danezii de la Herning-Ikast după ce au fost învinși de Minaur: “Baia Mare a tras paiul cel mai lung”

0
361

DEZAMĂGIRE ȘI SPORTIVITATE. După ce au pierdut, la Baia Mare, cu 31-33 (19-16) meciul disputat duminică, 9 mai, cu Minaur Baia Mare, pentru locul 3 din Final4-ul EHF European League, Herning-Ikast Håndbold a scris: „Într-un meci echilibrat, Baia Mare a fost cea care a tras paiul cel mai lung și, prin urmare, plecăm acasă fără medalii”.

 

Responsabilii cu comunicarea în clubul danez au subliniat faptul că echipa lor a condus cea mai mare parte a confruntării, dar meciul s-a încheiat cu o nouă dezamăgire la competiția Final4 din EHF European League, după înfrângerea din semifinală (în prelungiri, cu Siofolk), fetele de la Herning-Ikast Håndbold pierzând meciul pentru medaliile de bronz.

 

Danezii au mai remarcat că în prima repriză “jocul de atac a decurs bine, iar culoarele libere au apărut din toate pozițiile – extrema Vilde Johansen fiind cea mai prolifică, marcând 5 dintre cele 6 goluri înainte de pauză -”, însă defensiva nu a fost la înălțimea atacului, „iar Baia Mare, care este pe locul 2 în liga românească, nu a fost deci niciodată depășită decisiv complet”.

 

Herning-Ikast Håndbold a condus în a doua repriză 22-20, 25-22 și 27-25, „dar de acolo totul a mers prost, Baia Mare a marcat 3 goluri consecutive și a trecut la conducere cu 28-27, iar în finalul jocului, brusc, româncele au condus ostilitățile”. „Sârboaica Jovanka Kovacevic a fost dură cu apărătoarele centrale, iar Herning-Ikast Håndbold au început să rateze prea mult în fața portarului suedez al româncelor, Filippa Idéhn, care a avut 12 lovituri parate, cu 2 mai multe decât portarii noștri”.

 

De asemenea, a fost salutată intervenția antrenorului danez Kasper Christensen, care a dispus să o schimbare a strategiei în ultimele 5 minute, iar Ikast a revenit la 31-32, cu 2 minute înainte de final, prin două goluri marcate de Ingvild Bakkerud, dar totul s-a sfârșit după ce Naja Nissen Kristensen, care până atunci înscrisese 4 goluri, a ratat două atacuri la rând, iar Ana Marie Tanasie a marcat pentru 31-33, iar Baia Mare a luat bronzul în propria sală din nordul României, în timp ce Herning-Ikast Håndbold a rămas cu mâina goală, pe locul 4 în turneu”.

 

Ca orice nordici, danezii își încheie cronica de meci cu un îndemn la lupta viitoare, pentru că “nu este timp pentru lingerea rănilor dezamăgirii din România”: miercuri, Herning-Ikast joacă primul meci în semifinalele Ligii Naționale a Danemarcei (Bambusa Kvindeligaen), pe teren propriu, cu puternica Viborg HK.

 

* Foto: @ Alex Nicodim/Ritzau Scanpix

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here