REACȚIE – Municipiul Baia Mare, rușinea reședințelor de județ la absorbția fondurilor europene

0
450

FONDURI EUROPENE. Cei 7 ani de mandat ai primarului inculpat Cătălin Cherecheș strălucesc prin incompetență, arestări, procese și concerte pe bani publici. Pe scurt, pâine și circ. Prin comparație cu alte reședințe de județ, Baia Mare este o rușine. Sibiul, cu aceeași populație ca Baia Mare, a investit 152 de milioane de euro, din care 20 de milioane fonduri europene nerambursabile. Alba Iulia, care are aproximativ jumătate din locuitorii Băii Mari, a atras până acum 50 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile și a realizat investiții de 80 de milioane de euro. De departe, Oradea este campioana investițiilor făcute de primărie, cu 240 de miloane de euro, din care 140 de milioane sunt bani gratis de la Uniunea Europeană.

 

De fiecare dată când îi este pusă oglinda realizărilor în față, primarul se isterizează, mai face o conferință de presă și mai amenință câte un funcționar din primărie. A mărit salariile din primărie, începând cu al său, a alocat sume enorme pentru concerte inutile, fără beneficii pentru municipiu, dar cu dedicație pentru un grup restrâns de interese, conectat de mulți ani la țeava banilor publici, ai noștri, adică.  Clădirile din centrul istoric sunt acoperite cu prelate să nu se vadă stadiul avansat de degradare. Sediile serviciilor din primărie arată ca după război, vezi sediul buletinelor și al Direcției impozite și taxe. Minerul, Piața Revoluției, autogara, gara, sunt sub toată critica. Zonele periferice sunt focare de mizerie și infracționalitate. Aurolacii au împânzit orașul, cerșetorii sunt peste tot.

 

Dacă punem în balanță celelalte promisiuni electorale ale lui Cătălin Cherecheș, constatăm că totul a fost o minciună și nimic nu s-a concretizat. Un municipiu nu se dezvoltă cu panseluțe și cu stropit străzile cu apă. E nevoie de investiții în infrastructură, de acordarea de facilități companiilor, de generarea de locuri de muncă și de o administrație transparentă și eficientă. Ceea ce Baia Mare nu are și ceea ce USR va aduce la următoarele alegeri.

 

Conducerea USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here