REACȚIE – Domnule Zetea, cine plătește pentru dezastrul de la Sârbi-Fărcașa?

0
263

INCONȘTIENȚĂ. După ce în urmă cu 10 zile i-a fost interzis accesul deputatului USR Vlad Duruș în perimetrul în care ar fi trebuit să se construiască depozitul ecologic de gunoi de la Sârbi, se ridică mai multe semne de întrebare. Investiția pare  compromisă, terenul s-a surpat, problemele cu executantul și cu studiul geo devin din ce în ce mai mari, platforma betonată pe care sunt ridicate construcțiile metalice s-a fisurat și a fost “lipită” cu silicon.

 

Un dezastru de peste 50 de milioane de euro. Cineva trebuie să răspundă. Iată ce declara președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, acum 6 luni, în 16 martie 2018: „În anul 2016, după alegerile locale, stadiul efectiv de execuție a acestui contract de aproape 60 de milioane de euro era de aproximativ 10%, iar la finalul anului 2017, execuția a ajuns la 80%. Avem ambiția ca, în anul 2018, să finalizăm ceea ce ne-a rămas de construit la depozitul ecologic de la Sârbi…” .

 

După surparea terenului si lipirea peretilor cu silicon ne vedem nevoiți să-l întrebăm pe domnul Zetea dacă se menține procentul de 80% și dacă în luna decembrie va fi operațională groapa de la Sârbi-Fărcașa? USR Maramureș a încercat de nenumărate ori să afle adevărul de la Consiliul Județean despre această problemă.

 

De fiecare dată răspunsurile s-au tradus în declarații sforăitoare, nimic concret. Deputatul Vlad Durus l-a interpelat pe Ministrul Mediului, care ne-a răspuns prin adresa din 13.07.2017 că lucrările la stația de sortare, stația de tratare mecano-biologică și celule biostabilizare, sunt finalizate în proporție de 98%.

 

Situația în teren este cu totul alta. Nimeni nu are voie să intre acolo. Paznicul are ordin direct de la Zetea. Înțelegem de ce. Dezastrul nu trebuie văzut de nimeni! Lucrurile nu pot rămâne așa. Decidenții au de dat explicații. Nouă, cetățenilor. Pentru că asta este una dintre obligațiile lor. Să răspundă pentru modul în care ne administrează banii. De asta au fost puși acolo. NU să ne mintă, NU să risipească banii publici, NU să ascundă realitatea, NU să refuze dialogul. NU trebuie rezumat totul la serbări câmpenești și chefuri din bani publici.

 

Deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, a trimis o adresă președintelui Consiliului Județean, cu întrebări legate de prezentul și viitorul acestui proiect. Dată fiind natura întrebărilor, președintele Zetea avea prin lege termen de răspuns de 24 de ore. A trecut o săptămână. Domnul Zetea și ceilalți din conducerea Consiliului Județean Maramureș nu consideră normal să răspundă maramureșenilor care vor să știe ce se întâmplă cu proiectele Maramureșului și cu banii maramureșenilor. Aroganța si indolența cu care tratează maramureșenii vor avea un cost. La fel și minciunile și incompetența lor. Le vom plăti cu toții. Suntem convinși că instituțiile abilitate îi vor trage la răspundere.

 

USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here