REACȚIE – Brian Cristian: După situația rușinoasă în care a ajuns clubul Minaur Baia Mare, am depus două inițiative legislative pentru sportul românesc

0
693
Brian Cristian, deputat USR de Maramureș

INIȚIATIVE PARLAMENTARE. După situația rușinoasă în care a ajuns clubul Minaur Baia Mare, privind plata salariilor și modalitatea în care este administrat, deputatul Brian Cristian (USR Maramureș) s-a ținut de cuvânt și a depus două inițiative legislative pentru sportul românesc, parlamentarul declarând că administrarea cluburilor de drept public trebuie să fie una profesionistă, responsabilă, transparentă, iar fondurile publice trebuie folosite eficient, printr-o abordare etică și cu responsabilitate socială.

 

Prima inițiativă privește tocmai activitatea cluburilor sportive publice, care sunt înființate și finanțate de către autoritățile publice locale și centrale sau de instituțiile de învățământ superior și finanțate din bani publici. Pe parcursul timpului au fost descoperite fapte de corupție ale celor care administrează aceste cluburi, situații în care sportivii au acționat în instanță cluburile pentru că nu și-au primit remunerațiile sau alte asemenea, provenite din lipsa calității managementului cluburilor, a explicat deputatul Brian Cristian.

Dacă proiectul va deveni lege cluburile sportive publice vor fi nevoite să comunice:

 

– sursele financiare, bugetul și bilanțul contabil și execuția bugetară anuală;

– numele persoanelor aflate în conducerea clubului, grila de salarizare și numărul de angajați;

-remunerațiile persoanelor cu contracte de activitate sportivă, numărul de sportivi legitimați și numărul antrenorilor;

– raportul de activitate, strategiile de dezvoltare.

 

În plus, președinții de club vor întocmi un raport de activitate pe care îl vor prezenta entității finanțatoare în fiecare trimestru.

 

A doua inițiativă se adresează sportivilor din România. Contractul de activitate sportivă, utilizat în sport, nu oferă garanțiile de protecție prevăzute de Codul Muncii pentru angajați.

 

Știm cu toții cazurile foarte dese în care sportivii nu reușesc să își recupereze banii de la un club sportiv ajuns în insolvență sau faliment. Aceste modificări le vor oferi sportivilor șanse substanțial mai mari pentru a-și recupera datoriile de la cluburile sportive rău-platnice. E timpul pentru un sport curat!, a precizat deputatul USR Brian Cristian.

Biroul parlamentar al deputatului Brian CristianATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here