RATARE – Consiliul Județean Maramureș a anulat licitația pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru Centura rutieră a Băii Mari

3
6753

NEATRACTIV. Vineri, 14 octombrie 2022, Consiliul Județean Maramureș a anulat licitația pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru Centura rutieră a Băii Mari, contract estimat la 3 milioane de lei, pentru că la data limită de depunere a ofertelor (11 octombrie)… nu a existat niciun ofertant.

 

Pentru depunerea proiectului de realizare a Variantei de Ocolire a municipiului Baia Mare, aprobat cu o lungime totală de 32 de kilometri + 4 kilometri de drumuri de legături (ieșiri/intrări), pe ruta Cicârlău – Tăuții Măgherăuș – Recea – Groși – Baia Mare – Baia Sprie (cu scurte porțiuni și pe teritoriile administrative ale comunelor Dumbrăvița și Șișești), Studiul de Fezabilitate trebuie completat cu executarea mai multor foraje suplimentare și investigații geofizice, timpul alocat acestora fiind de 18 luni.

 

Această completare a devenit obligatorie din cauza redimensionării traseului, de la o lungime de 26,9 kilometri (aceasta fiind varianta licitată și contractată) la 31,91 de kilometri + 4 kilometri drumuri de legături (ieșiri/intrări). În urma acestei decizii, costurile de elaborare a Studiului de Fezabilitate s-a dublat, de la 2,33 milioane de lei la circa 5,33 milioane de lei. Finanțarea SF-ului este asigurată din bugetele celor doi parteneri din proiect, respectiv CJ Maramureș și Primăria Baia Mare.

 

Studiul de Fezabilitate inițial a fost contractat și realizat de firma ieșeană Drum Pod Invest SRL Iași, controlată de Radu Judele. Cel mai probabil, săptămâna viitoare CJ Maramureș va reintroduce în licitație contractul de completare a SF-ului Variantei de Ocolire a municipiului Baia Mare, dar toate aceste eșecuri duc la prelungirea semnificativă a termenului de finalizare a obiectivului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here