RAPORT PENTRU SĂNĂTATE – Vlad Duruș, deputat USR: Cer urgent să ni se prezinte situația spitalelor din Maramureș!

1
217

 

Scrisoare deschisă Vlad DURUȘ (click pe imagine pentru a mări)

ADVERTORIAL. Ministerul Sănătății are datoria de a proteja sănătatea populației și răspunde direct de dezastrele din spitale cauzate, în mod evident, de managementul defectuos. În urma evenimentelor tragice de la Giulești, Colectiv și acum recent Piatra Neamț, reprezentanții Ministerului Sănătății nu au făcut decât să promită reforme care nu s-au întâmplat, iar sistemul de sănătate s-a afundat și mai tare în nereguli și probleme.

 

Am cerut, oficial, o situație a spitalelor din Maramureș. Ministrul actual al Sănătății trebuie să își asume răspunsul legat de situația spitalelor din județul nostru. Este inuman să trăim oricare dintre noi cu frica de a mai păși în unitățile sanitare. Spitalele trebuie să fie locuri în care mergem să ne facem bine, nu surse de îmbolnăvire sau chiar de deces.

 

Despre mafia din spitalele din Maramureș se știe de foarte mulți ani, iar managementul defectuos și corupția se pare că au fost date uitării, nici unul din dosarele de corupție nu au ajuns nici măcar la faza de trimitere în judecată. Aceste fapte arată clar că sistemul de sănătate este, în sine, unul bonlav și avem de-a face cu mulți complici la acest furt generalizat.

 

Consecințele acestor fapte de corupție trebuie să le plătească cei responsabili, nu cetățenii care au nevoie de ajutor medical. Trebuie să aflăm situația reală a spitalelor din județul nostru și, totodată, să se dispună măsuri de remediere acolo unde este nevoie.

 

Vlad DURUȘ, deputat USR Maramureș

 

* Material comandat de USR – filiala Maramureș, CUI 11200021



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here