Q.E.D. – Minaur, clubul rău-platnic: căpitanul și golgheterul echipei de fotbal dezvăluie presiunile la care e supus pentru a pleca, renunțând la banii pe care îi are de luat

1
2442
Vasile Miriuță, Ciprian Stanciu

SITUAȚIE: SPORTIVII DE LA MINAUR, NEPLĂTIȚI. Nu constituie o noutate modul dezastruos în care e administrat clubul Minaur Baia Mare, “al Primăriei Baia Mare”, cum se autorecomandă (de parcă banii vin din clădirea-sediu, nu din taxele și impozitele plătite de băimăreni). După ce a dus la faliment TOATE grupările sportive pe care le-au luat sub oblăduire, administrare și promisă finanțare, administrația Cherecheș, care a recitat că va revigora sportul băimărean readucându-i strălucirea de odinioară, este pe cale să mai atingă o contraperformanță asemănătoare cu clubul istoric Minaur Baia Mare.

 

Încărcându-l cu echipa de handbal feminin și echipa de fotbal, clubul Minaur are mari probleme financiare, nefiind în stare să-și plătească sportivii cu sumele la care s-au angajat prin contract. După răbufnirea de la finalul anului trecut, când handbaliștii și handbalistele au reclamat public că au restanțe salariale de 4 luni (!), căpitanul echipei de fotbal, Ciprian Stanciu (foto mic dreapta), care este și golgheterul echipei, a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că e neplătit de 3 luni și că, având contract până în vară, vrea să plece împrumut la CSM Satu Mare până la finalizarea contractului cu Minaur, numai că administrația clubului băimărean refuză să-i achite restanțele contractuale.

 

Într-un dialog halucinant cu managerul Vasile Miriuță, acesta îi spune că nu o să mai joace la Minaur, că nu merge în cantonament, că o să se antreneze cu el și cu asistenta la Baia Mare și că „nu avem cum să îți dăm toți banii, pentru că nu suntem club privat ca să avem de unde să îți dăm 10.000 de euro.” În consecință, dacă Stanciu nu vrea să plece de bună-voie și fără să-și ceară drepturile contractuale, îi plătesc contractul lunar, până în vară, și îl pun să se antreneze singur, fără să mai prindă echipa. Atitudine de vătaf.

 

Este deja de notorietate că administrația orașului are credibilitate ZERO atunci când promite ceva, existând în istoria recentă numeroase exemple-argument în acest sens, însă în tot acest scandal surprinde poziția fostului fotbalist și antrenor Miriuță, care s-a transformat în portavocea și executantul servil al administrației urbei care-l plătește, uitând că a fost și el fotbalist și că sportivii, ca orice alți angajați, trăiesc din banii pe care-i câștigă. Nefiind plătiți timp de 3 luni, au dreptul legal de a pleca de la echipă și de a-și recupera banii în instanțele (civile sau/și sportive).

 

La fel, o subliniere de care ar trebui să țină cont sportivii care vin la Baia Mare: „Clubul nu poate să plătească tot contractul.” – Vasile Miriuță, managerul secției de fotbal a clubului Minaur Baia Mare. Semnăm contracte pe care nu le putem onora. Ca orice inconștient devenit șnapan de ultimă speță.

 

Stanciu este căpitanul echipei, a disputat 50 de meciuri pentru Minaur Baia Mare și a marcat 23 de goluri.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Miruită ieși afară din această Troacă de PORCI, Până nu-i prea Târziu.,despre Consilieri Ei trebuie să Știe că Orice Administrație publică funcționează în baza unor Legi Care trebuie RESPECTATE NU ÎNCĂLCATE.,Cei care procedează că Voi, Vă veți întâlni cu LEGEA!!!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here