PUBLIC – Primarul Cătălin Cherecheș susține că noul dosar i-a fost „fabricat” de DNA și SRI, prin procurorul Ionuț Vasile care „ar trebui aruncat în pușcărie”

0
1005
Cătălin Cherecheș

DECLARAȚII. Primarul Cătălin Cherecheș susține că noul dosar în care este a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată i-a fost “fabricat” de DNA și SRI “în baza protocoalelor despre care vorbește toată România”. De asemenea, Cherecheș sugerează că DNA a mințit în privința anunțului public că l-a trimis în judecată în cel de-al doilea dosar, spunând că a fost “doar sesizată Camera preliminară cu privire la analiza legalității sesizării instanței”.

 

“Începând cu 2011, de când sunt primar al municipiului Baia Mare, am trăit, în tăcere, fără să mă plâng, cu sabia deasupra capului, terorizat în fiecare zi de acești anchetatori, indiferent că provind din DNA sau din serviciile sistemului opresiv. (…) Au fost date mandate de interceptare pe siguranță națională – unele din ele pe terorism internațional -, emise de Înalta Curte de Casație și Justiție. Am trăit zilnic un atac concertat al DNA (…) pentru că m-au dorit executat și îngropat”, a spus Cherecheș.

 

Cherecheș a mai susținut că se dorește punerea sub presiune a magistratului care judecă primul dosar în care este acuzat de luare de mită în formă continuată – și care are următorul termen miercuri, 26 septembrie, pentru a lua partea DNA.

 

Ulterior, primarul Băii Mari a revenit asupra declarațiilor privind instituția DNA, spunând că, de fapt, e vorba despre “un singur procuror care se ocupă de Cătălin Cherecheș, din perspectivă privată și din perspectivă publică, din 2012 și până astăzi. Un procuror care se numește Ionuț Vasile, o lămâie a DNA-ului, un om care nu are niciun fel de Dumnezeu și niciun fel de scrupule și care nu respectă drepturile și libertățile cetățenești, iar eu sunt un om care militez pentru dreptate”. Și acest procuror, “unealta unor entități economice (n.red., cu referire la cei care au „interese imobiliare, extractive prin cianurare” etc.) și politice”, ar trebui aruncat în pușcărie, a spus Cherecheș.

 

Precizare: individual, procurorul Ionuț Vasile de la DNA – Cluj nu a fost sancționat/găsit vinovat niciodată pentru săvârșirea vreunui abuz, dar Cherecheș a menționat o decizie CEDO conform căreia procurorul ar fi comis un abuz de putere prin reținerea nefondată, în 2008, a unui avocat din Baroul Bihor, Mircea Țiba. Cherecheș i-a făcut plângere pentru abuz în serviciu.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here