UPDATE: PROTEST – Violente manifestaţii împotriva Guvernului, care a adoptat azi-noapte modificarea legislaţiei penale şi legea graţierii

0
233
Protest în Piața Victoriei (sursa foto: hotnews.ro)

VEHEMENŢĂ. Ieri seară, în jurul orei 21, mass media a făcut public faptul că Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanţa privind modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală şi proiectul de lege privind graţierea, deşi acestea nu se aflau pe ordinea de zi a şedinţei. Cele două ordonanţe au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Până la miezul nopţii, românii din mai multe oraşe ale ţării au ieşit în stradă pentru a protesta.

 

La Bucureşti s-au strâns în faţa Palatului Victoria, unde a avut loc şedinţa de Guvern, peste 12.000 de oameni. Efective însemnate de jandarmi au blocat accesul manifestanţilor care au încercat să pătrundă în clădirea în care erau baricadaţi membrii Guvernului. Aceștia au fost evacuaţi către miezul nopţii. Pentru oprirea manifestanţilor jandarmii au folosit spray lacrimogen. Protestul s-a încheiat în jurul orei 02.00. În Baia Mare, câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Revoluţiei.

 

UPDATE – 1 februarie, ora 11:00: Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, va sesiza Curtea Constituţională a României pentru conflict între instituțiile statului în cazul OUG privind modificarea Codurilor penale. Anunţul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, care a participat la ședința CSM. În Bucureşti au reînceput protestele civice.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here