PROMOVARE – Reuniunea satelor vs. Awake Festival: CJ Maramureș, 75.000 de euro și 2.000 de persoane vs. CJ Mureș 54.000 de euro și 30.000 de persoane

4
1089

EFECT. Fără nici cea mai mică intenție a unei lecții de contabilitate, literele astea-nșiruite și-au propus să consemneze o observație privind alocările financiare din pușculița publică a județelor Maramureș și Mureș către două manifestări artistice, lăudabile și extrem de diferite: Satele Unite ale României și Awake Festival. Au avut loc în aceeași perioadă și au fost concepute după o strategie eminamente estică, alterată, simplistă și discutabilă – având cea mai mare parte a finanțărilor din bugetele consiliilor județene -, așa că această comparație a devenit de expus public și rezultatul „fizic” al acestor evenimente.

                    

Maramureș

 

Satele Unite ale României a avut evenimentul principal, Reuniunea satelor, în 18-19 august, în satul Săpânța – “o chemare către comunități reprezentând toate țările etnografice ale României să fie gazde pentru o petrecere centenară” (organizatorul principal al evenimentului din comuna Săpânţa, irlandezul Peter Hurley: „(Este) o horă mare, o repetiţie pentru adunarea de 1 Decembrie de la Alba Iulia”).

 

 

Consiliul Județean Maramureș (președintele Gabriel Valer Zetea a promovat în plen această manifestare, ca un veritabil acționar al evenimentului) a contribuit cu 346.681 lei (un „dar al miresei” substanțial, echivalentul a aproape 75.000 de euro). Au fost prezenți “peste 500 de participanți” (din România, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina – s-a asigurat transportul, cazarea și trei mese pe zi timp de trei zile) și vreo 1.500 de interesați (2.000 de persoane, în total, în condițiile în care participarea a fost gratuită), conform partenerilor media aleși de organizatori. Președintele CJ Maramureș, Zetea, a urcat pe scenă și a ținut plictisitorul speech din dotare.

 

Mureș

 

Awake Festival, primul festival boutique din România (denumit așa datorită stilurilor diferite de muzică prezente: rock eclectic, muzică simfonică, electronică, R&B, pop, trip hop etc.). A fost doar la ediția a doua, a avut loc tot într-un sat, Gornești, în perioada 17-19 august, și a fost susținut financiar, în cea mai mare parte, de autoritatea județeană (ca și în Maramureș).

 

 

Consiliul Județean Mureș cu suma de 250.000 lei (echivalentul a aproape 54.000 de euro). Au participat aproximativ 30.000 de persoane (cam din toată Europa civilizată), în condițiile în care participarea a fost cu bilete, biletul pentru o zi costând 99 de lei, iar cazarea s-a făcut “la cort”. Abonamentele s-au epuziat cu mult timp înaintea manifestării. Președintele CJ Mureș, Péter Ferenc, nu doar că nu a urcat pe scenă și nu a ținut plictisitorul speech politicianist, ci nici măcar n-a fost prezent (măcar nu oficial).

 

Doar am pus în balanță două evenimente finanțate din bani publici și efectul acestora, doar se spune (public) că prin acestea se promovează turismul local…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

 1. Tovarase VIski,
  Permiteti-mi un comentariu inserat la acest articol deoarece are legatura cu Gabriel Valer Zetea si presupune un fapt deosebit de grav.
  Daca duminica 26 august 2018 v-ati uitat la Tezaur folcloric pe TVR 1 ati fi vazut o emisiune care efectiv si-a batut joc de mortii,ranitii si de toti cei care au crezut in idealurile Revolutiei Romane din 1989.Sub patronajul si finantarea publica a Consiliului Judetean Maramures, Ansamblul National Transilvania denumit in lumea nuntilor la negru (NBC) adica nunti ,botezuri ,cumetrii,organizeaza cu fast si in direct pe TVR 1 un spectacol omagial pentru …Gheorghe Turda din Sapanta.
  Pentru cei care nu stiu, inclusiv pentru cei lipsiti de minima cultura generala, Zetea si inpenetrabila Iuliana Dancus ,va spun ca trubadurul Turda este un fost informator al Securitatii dovedit de CNSAS si condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie in 2010 definitiv ca si colaborator al Securitatii unde si-a turnat colegii de serviciu si ..neamurile.
  Vedeti domnule Zetea acestea sunt riscurile semianalfabetismului.
  Finantarea unor impostori.
  PS. Lucrarea de management a Iulianei a fost scrisa de alt colaborator al Securitatii.Tedy…fariseu al lui Yehova.

 2. Domnule Vasile va felicit pentru cercetare si analiza.Am accesat link-urile citate si-mi dau seama cat de grava e finantarea lui Peter Hurley.Cred ca domnii consilieri judeteni nu au stiut despre cine este vorba.Daca Zetea a spus votati!!!..Au votat.
  Acum ca e vorba de 800 sau 2000 de persoane e cam acelasi lucru la o finantare de 75000 de euro sau 345.000 RON.
  Daca impartim 75.000 de euro la o prezenta de 800 de persoane inseamna ca Peter Hurley a investit in fiecare participant 93.75 euro adica 432 RON.
  Daca a luat sume nerambursabile pe aceeasi actiune si de la alte organisme de stat e grav.Si a luat.
  Ceea ce conteaza in final e sa vedem, daca va voi ZETEA, deconturile pentru 75000 euro.
  REf. nevasta lui am o ntrebare cum o cheama de fapt Loredana Ionescu sau Mihaela Hurley?
  See you later.

  • Pe prima nevasta (cea cu care a derulat afacerile cu institutiile din Bucureşti) a chemat-o Mihaela Hurley, iar pe actuala sotie (incepand de anul trecut, cea cu baloanele platite de CJ Maramureş) o cheama Loredana Ionescu.

 3. In primul comunicat, CJ-ul vorbea de 800 de participanti (https://ziarmm.ro/satele-unite-ale-romaniei-peste-800-de-romani-au-fost-uniti-prin-valorile-strabune-in-sapanta/), care, brusc, au devenit 2000.
  Hurley nu a luat bani pentru festival numai de la CJ ci si de la AFCN (https://www.afcn.ro/media/PI%20site%202017_2.pdf).
  Dar, pe langa el, si sotia sa, Loredana Ionescu, a primit anul acesta 400 de mii de lei de la CJ pentru evenimentul „100 de baloane pentru Romania”!
  Afacerile cu statul ale „irlandezului din Carpati” sunt insa mult mai multe decat stiu maramuresenii: https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/anchete/irlandezul-din-carpati-din-guvernul-lui-ciolos-in-afaceri-cu-statul-lui-dancila-777865.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here