PROMOVARE – Ioan Mătieş, primarul din Mireşu Mare, a depăşit stadiul de om, devenind… zonă, conform Ministerului Agriculturii

0
1553
Ioan Mătieș - un primar mereu „în zonă”
Petre Daea (foto: mediafax.ro)

GAFĂ. Sâmbătă, 25 februarie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a fost în Maramureş într-o vizită informală nepromovată iniţial. Un fel de expediţie de tip „Cuza”. Adică, weekendul trecut, a luat „la pas”, însoţit doar de un membru SPP, Arad, Timiș, Bistrița, Bihor, Mureș, Satu-Mare și Maramureș şi, pe lângă întâlnirile cu şefii structurilor din subordinea ministerului (direcții agricole, APIA, AFIR etc), s-a întâlnit şi fermieri semnificativi din judeţele prin care a trecut.

 

În principal, s-a verificat modul în care sunt organizate și pregătite structurile de stat pentru a plăti subvențiile și a înregistra cererile producătorilor agricoli, dar s-au discutat la faţa locului şi problemele cu care se confruntă fermierii şi li s-au cerut acestora sugestii legate de formele de sprijin ale MADR.

 

În Maramureş, ministrul Daea a fost sâmbătă la un cultivator de legume-fructe şi, spre seară, la Morile Mătieş, structură aflată în proprietatea actualului primar al comunei Mireşu Mare, inginerul agronom Ioan Mătieş. Numai că, din dorinţa de a promova demersul ministrului Daea, comunicatorii MADR l-au transformat pe Mătieş din om, în… zonă, menţionând că Daea a vizitat şi „o fabrică de paste făinoase din zona Matieș”.

 

„Decât atât” am vrut să vă comunic, contrariat încă în privinţa modului în care trebuie să ne raportăm la edilul maramureşean: să-l considerăm tot om sau să-l înscriem pe harta judeţului ca zonă?

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here