PROIECT – Ionel Bogdan: Atragem fonduri de 21 milioane de euro pentru realizarea celui mai modern Campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest

0
457

ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL. Aleșii județeni au votat un proiect important pentru Maramureș: „Dezvoltarea Consorțiului regional integrat pentru învățământ dual Maramureș, construirea și dotarea Campusului Profesional Integrat Maramureș”. Odată cu implementarea acestui proiect va fi construit primul campus profesional de acest gen în județul Maramureș, dotat la standarde europene, care va contribui la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii, de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional pentru elevii înscriși în învățământul dual.

 

Valoarea proiectului este de peste 25 milioane de euro – 21 de milioane euro vor fi din fonduri europene, iar restul vor fi asigurați din bugetul Județului Maramureș. Acesta va fi depus spre finanțare, zilele următoare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

Campusul nou creat, care va fi finalizat în septembrie 2025, va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual, care a fost constituit de Consiliul Județean Maramureș alături de partenerii Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic “George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala “Lucian Blaga” din Fărcașa.

 

Campusul integrat va avea tot ceea ce este necesar pentru funcționarea integrată, respectiv 300 de unități de cazare pentru elevi și studenți, un bazin de înot, o sală și două terenuri exterioare de sport, săli de clasă, laboratoare echipate pentru studii profesionale avansate în robotică și industrie, cămine, parcări.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: crearea condițiilor pentru acces la ruta completă de învățământ dual în domenii de specializare inteligentă; creșterea procentului de continuare a studiilor după finalizarea învățământului profesional la nivelul județului Maramureș; reducerea ratei de abandon școlar în învățământul profesional în județul Maramureș; creșterea ratei de cuprindere a învățământului profesional în județul Maramureș.

 

Vom pregăti peste 1.000 de elevi și studenți, până în 2030, în domenii de specializare inteligentă care vor atrage investiții semnificative și vor crea locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni. Elevii și studenții maramureșeni care vor opta pentru un învățământ profesional modern, vor avea acces la infrastructură educațională la standarde de ultimă oră, urmând cursuri pe o rută completă în sistem dual, de la școală profesională, liceu și până la facultate, alături de parteneri economici, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here