PROIECT – Cornelia Negruț, PRO MISIUNEA ieșirii din criza economică: rețea de depozite frigorifice pentru fructe și legume în Maramureș

1
585

ADVERTORIAL. Am asistat cu tristețe la măsura închiderii târgurilor și piețelor, la evidenta discriminare a producătorului român de legume și fructe în raport cu supermarketurile. Din aceste rațiuni, vă prezint primul meu proiect PRO Maramureș: Rețeaua de depozite frigorifice.

 

Județul Maramureș este situat printre primele 10 județe ale țării la potențialul de producere a legumelor și fructelor, ciupercilor și fructelor de pădure din România. Potențialul este incomensurabil! Ce se întamplă în realitate? Recoltele de legume și fructe sunt supuse unei presiuni foarte mari, cea a timpului de expirare, lucru binecunoscut de producătorii maramureșeni.

 

Soluția de protecție și ieșirea din criză constă în atragerea fondurilor europene pentru finanțarea unei rețele de 50 de depozite frigorifice cu capacitatea de minimum 5.000 de tone legume și fructe, care să conserve în condiții perfecte rodul muncii producătorilor maramureșeni și să crească valoarea legumelor și fructelor după perioada de recoltare.

 

Astfel, producătorul maramureșean nu va mai fi nevoit să-și vândă marfa ieftin, având grija perisabilității pe cap, ci își va putea comercializa fructele și legumele la prețul pieței și a anotimpului. Maramureșul are 76 de UAT-uri și producătorul maramureșean va putea deveni principalul furnizor de legume și fructe proaspete tot anul, în detrimentul importurilor promovate de supermarketuri.

 

Interferențe economice

 

Un depozit de 5.000 de tone se poate construi cu aproximativ 2 milioane de euro și poate fi proiectat cu propria instalație de alimentare cu curent electric, prin panouri foto-voltaice, fapt care îi va conferi fiecărui producător maramureșean de legume și fructe posibilitatea de a depozita cantități mari la prețuri subvenționate. Proiectul va fi unic și standard.

 

Construirea în județul Maramureș a 50 de astfel de depozite ar duce la posibilitatea de depozitare și vânzarea a 250.000 de tone de legume și fructe pe tot parcursul unui an. Acest lucru creează venituri suplimentare la producători de 50 milioane euro, care desfășurați pe orizontala economică produc prin multiplicare de 3 ori o sumă de 150 milioane euro în economia locală. 

Ținem seama de faptul că în 12 ani, în județul Maramureș s-au îngropat 100 milioane de euro în depozitul  de deșeuri de la Fărcașa, cu asta consider că am spus tot… Dacă facem un calcul invers, proiectul meu ar aduce în circulație în județul Maramureș 150 de milioane de euro pe an plus valoare, iar în 10 ani, 1,5 miliarde de euro, bani puși la dispoziția economiei locale, a declarat Cornelia NEGRUȚ, candidat PRO România la Senat.

 

Biroul de presă al candidatului Cornelia NEGRUȚ

 

* Material comandat de Pro România – filiala Maramureș, realizat de Maramax Tour SRL, cod AEP 1120008

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit ceva concret si la obiect in aceasta campanie electorala.Va felicit doamna Cornelia ati surprins o nevoie a agriculturii romanesti care poate rezolva problemele fermierilor romani si relatia acestora cu supermarketurile.Eu nu sunt un fan Ponta dar apreciez ideea dvs.Va doresc succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here