PROIECT – Cornelia Negruț: Podul Tisa, obiectiv strategic pentru Maramureș

0
232

ADVERTORIAL. 1) Scurtă descriere actuală: Podul peste Tisa este și acum un vis, încă neîmplinit, al tuturor maramureșenilor din țară și din Ucraina. La această oră, podul este, de fapt, o punte mai mare, care nu satisface nevoile comerciale și de transport ale Maramureșului istoric din stânga și dreapta Tisei. Podul actual este nereprezentativ pentru o bună relație comercială și turistică între România și Ucraina.

 

 

2) Oportunitatea unui pod modern:

 

• creează o infrastructură comercială, o infrastructură de transport modernă , care se autofinanțează prin taxe;

 

• Maramureșul devine ,,Poarta principală de intrare în țară, între Ucraina și România”;

 

• impact în economia județului: scurtarea drumului către Ucraina a tuturor vehiculelor de transport, cu 300 km dus-întors, față de orice altă graniță apropiată;

 

• economii de carburant pentru transportatorii locali;

 

• fluidizarea traficului dinspre și înspre stațiunea de schi Bukovel, destinată schiorilor din Vestul Europei;

 

• odată cu venirea turiștilor occidentali, Aeroportul Internațional Maramureș devine principala poartă de intrare pentru toate stațiunile de ski din Carpații graniței româno-ucraineană (Cavnic, Șuior, Mogoșa, Borșa, Bukovel);

 

• agențiile de turism locale, în colaborare cu cele din Ucraina, vor putea face schimb de turiști și de programe turistice, atât pe latura sportivă a turismului, cât și pe zona de turism ecumenic și cel destinat cunoașterii tradițiilor populare;

 

• podul va aduce venituri importante pentru județul Maramureș prin taxele plătite de marii transportatori internaționali, de exportatorii români și europeni.

 

 

3) – Impact financiar:

• proiectul a fost inițiat deja în mandatul prefectului Anton Rohian, proiect susținut de mine în Comisia de Buget Finanțe a Parlamentului României. Acum e doar o chestiune de voință politică pentru a fi implementat.

 

• podul aduce o economie pentru firmele de transport de 36 milioane de euro pe an. Dacă Podul Tisa ar fi traversat zilnic de 1.000 de turiști, care se cazează o singură zi în Maramureș, aceștia vor aduce venituri pentru turismul maramureșean de 3 milioane de euro pe lună. În 6 luni, în economia Maramureșului intră 18 milioane de euro. Demonstrația este sugestivă și calculul făcut pentru o variantă minimală de turiști și zile de cazare.

 

Acest obiectiv este foarte important pentru Maramureș, deoarece coagulează și celelalte proiecte de drumuri rapide și autostrăzi prevăzute deja a fi construite în județul nostru.

 

* Material comandat de Pro România – filiala Maramureș, realizat de Maramax Tour SRL, cod AEP 1120008



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here